Redaktionen

Bästa hummusen

Hummus hörni! Can’t live with it, can’t live without it! Eller hur var det nu. Hm. Hur som helst, jag gillar hummus väldigt mycket. Hummus, för er som inte vet, är en kikärtsröra med ursprung i mellanöstern. Jag äter det nästan varje dag. Oftast blir det en färdigköpt, som är mycket god, men den man gör själv är ännu godare. Här är receptet jag brukar använda mig av när jag gör hummus, hämtat från vegan.nu. Jag ger er: den bästa hummusen.

Bästa hummusen
1 liter kokta kikärtor
1 dl tahini (sesampasta)
1 dl olivolja
1 dl kallt vatten
3 vitlöksklyftor
saft av en pressad citron
lite cayennepeppar
salt och vitpeppar

Gör så här
Pressa vitlöken och mixa samtliga ingredienser. Hummusen ska vara krämig, späd med så mycket vatten som behövs för önskad konsistens. Smaka av med citron, salt och peppar.

Jag tycker att det är gott med mycket tahini i hummusen, det ger en lite nötig smak, så jag brukar ta mer än 1 dl. Använder nog mer vitlök än vad som står i receptet också. Ni får smaka er fram till det ni gillar bäst.

/Lisa