Redaktionen

Nyttigaste grönsaken är korad

Jag slog på TV4 Nyhetsmorgon i morse… Livsmedelsverket har gjort en undersökning om vilka grönsaker som är nyttigast, en 10 i topplista.
Jag gillar inslaget, de trycker på visa viktiga saker; vi alla äter för lite grönsaker. Frågar man de flesta så tycker alla att man har fått i dig tillräckligt men uppenbarligen är det inte så.

TV4 Nyhetsmorgon, Livsmedelsverkets 10 i topplista på nyttigste grönsakerna

TV4 Nyhetsmorgon, Livsmedelsverkets 10 i topplista på nyttigste grönsakerna

På plats nummer 1 är gröna blad,, framförallt…. TADA; spenat. Isbergssallad tillhör inte denna kategori. (Isbergssallad är en av de vanligaste som svensken använder… kanske därför som ”vi” tror att vi är så nyttiga??)

Inslaget är inte speciellt långt så ta gärna de minuterna och se klippet från tv4;

Nyttigaste%20gr%C3%B6nsaken%20%C3%A4r%20korad

Det finns ett vanligt talsätt inom hälsa; Tänker vi inte på vår hälsa i dag så får vi tänka på sjukdomarna i morgon!

Trevlig helg 🙂
Daniel

Postat med WordPress för Android


Bästa hummusen

Hummus hörni! Can’t live with it, can’t live without it! Eller hur var det nu. Hm. Hur som helst, jag gillar hummus väldigt mycket. Hummus, för er som inte vet, är en kikärtsröra med ursprung i mellanöstern. Jag äter det nästan varje dag. Oftast blir det en färdigköpt, som är mycket god, men den man gör själv är ännu godare. Här är receptet jag brukar använda mig av när jag gör hummus, hämtat från vegan.nu. Jag ger er: den bästa hummusen.

Bästa hummusen
1 liter kokta kikärtor
1 dl tahini (sesampasta)
1 dl olivolja
1 dl kallt vatten
3 vitlöksklyftor
saft av en pressad citron
lite cayennepeppar
salt och vitpeppar

Gör så här
Pressa vitlöken och mixa samtliga ingredienser. Hummusen ska vara krämig, späd med så mycket vatten som behövs för önskad konsistens. Smaka av med citron, salt och peppar.

Jag tycker att det är gott med mycket tahini i hummusen, det ger en lite nötig smak, så jag brukar ta mer än 1 dl. Använder nog mer vitlök än vad som står i receptet också. Ni får smaka er fram till det ni gillar bäst.

/Lisa