Redaktionen

Raw citronglass med smak av ingefära

Fredagskväll och fredagsmys. Vill du ha ett snabbt tips på världens godaste, nyttigaste och enklaste glass? Ja, klart du vill.
Här är glassen du gör på bara fem minuter och resultatet är godare än vanlig glass. I alla fall om du frågar mig.
Citron basar kroppen och ingefära är helt enkelt bara supernyttigt. Ikväll kan du äta glass med gott samvete.

Ingredienser

Glass med bara tre ingredienser

Tre frusna bananer (infrysta i små bitar för att sedan underlätta vid mixningen)
Juice från 2-3 ekologiska citroner (eller fler. Ju mer desto bättre enligt mig)
Cirka 4-5 centimeter (eller 6-8 skivor) färskriven ingefära (beror på hur mycket du gillar ingegära – som är SUPERnyttigt)
Cirka 1 tesked rivet citronskal

Raw chokladmousse
1 avokado
1 tesked ekologisk kokosolja
1 dl dadlar
0,5 dl raw kakao (ca 4-5 tsk
1/2 banan (valfritt)
lite mandelmjölk eller vatten (valfritt)

Så gör du 

Glassen
Mixa i en matberedare. Använd S-bladet. En juicer går också bra. (Dock inte att förväxla med en råsaftscentrifug – ty det går icke.).
Förvara gärna i frysen en timme innan du äter. Har du glassen i frysen för länge blir den dock isig.

Det går bra att byta ut citronen och ingefäran mot vad du vill. Till exempel kakao, frusna hallon, pekannötter etcetera.

Chokladmousse
Mixa i matberedare tills krämigt. Förvara i frysen i ungefär en timme före servering.

Trevlig fredagkväll! /Isabelle

Raw citronglass med chokladmousse

Foto: Isabelle Hedander