Redaktionen

Rawfood-lunch med Superfruit

Idag har vi varit på presslunch med Superfruit där det serverades underbart god rawfood komponerad av rawfood-kocken Viktor Ingemarsson. Inte bara var det gott, så himla vackert presenterat också! Sådan mat skulle man vilja äta varje dag.

Här är lite bilder från lunchen:

Raw frökex toppad med supergod nötkräm med macapulver

Raw frökex toppad med supergod nötkräm med macapulver som tilltugg.

raw melonsallad, nudelsallad och lasagne

Sen blev det raw melonsallad med gojibär, sjögrässallad och lasagne till lunch.

 

Och godsakerna de bjöd på efter var inte så tråkiga de heller. Kan ha varit det godaste jag har ätit – och i och med att de innehöll så mycket nyttigheter och superfoods så kändes det som att man kunde äta med gott samvete också 🙂

brownies på fat

Raw brownies med kakaonibs, gojibärspulver och bipollen.

Raw kakor toppade med bipollen

Raw kakor toppade med bipollen

Vaniljkräm med hallon och kakaonibs

Vaniljkräm med hallon och kakaonibs

 

På eventet presenterades Superfruits nyheter Organic Greens som är en greensblandning med ekologiskt vetegräs, korngräs, spirulina, moringa, spenat, nässla och chlorella och Organic Protein som är ett ekologiskt trippelprotein gjort på ärtprotein, risprotein och hampaprotein. Ska bli jättekul att testa! Använder mycket superfoods och greens i mina smoothies och efter den här inspirerande lunchen ska det hem och testas lite annat än bara smoothies.

Trevlig kväll!

/Johanna


Raw snickershjärtan till kärestan – eller mellomyset!

Raw snickershjärtan till mellomyset!

Här är ett litet tips till alla hjärtans dag – eller som mello-mys-snacks. Inte minst till alla er som kör Kureras 21 dagar långa hälsoutmaning och letar efter något lite nyttigare. Det här receptet är helt tillsatsfritt, utan gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker.

Till er som inte har någon käresta finns det andra nära och kära som säkert blir glada över att bli uppmärksammade/få en hjärtformad dessert. Inte minst har du själv säkert förtjänat lite uppskattning. Det har vi ofta en förmåga att glömma, eller hur? Att vi också är viktiga.

Här kommer receptet:

Botten
2,5 dl nötter (jag använde mandlar, valnötter och paranötter. Har även testat med cashews istället för paranötter, vilket också är gott)
2 dl urkärnade dadlar
2 dl riven kokos

Gör så här: Mixa nötter i matberedare i cirka 15 sekunder. Häll i dadlar och kokos och fortsätt mixa. Skopa över smeten i valfri form med bakplåtspapper på botten. Förvara i frysen.

Karamell-lager
2 dl dadlar (blötlägg dem gärna 20 min innan)
Cirka 1-2 teskedar ekologisk kokosolja (jag föredrar Holistics kallpressade)
1 tesked vaniljextrakt (eller vaniljpulver – jag använder äkta Bourbon vanilj)
0,5 dl hackade nötter (jag använde mandlar och naturella jordnötter – saltade går också bra men skippa då det extra saltet nedan)
Cirka 0,5 dl vatten
En nypa rosa Himalayan salt (utan tillsatser)

Gör så här: Mixa i matberedare, häll i vattnet sakta. Kör tills lent. Häll i nöthacket på slutet och blanda runt med sked. Häll smeten över bottnen och sätt tillbaka formen i frysen.

Chokladöverdrag
1-1,5 dl kokosolja (samma som ovan)
3-6 matskedar kakao (din smak avgör)
4 teskedar valfri sötning – till exampel honung eller Agavesirap (jag använder oftast Agave)
En nypa rosa Himilayian salt (eller två!)
3-4 matskedar vatten
Jordnötter – naturella eller saltade (som garnering)

Gör så här: Mixa i matberedare till lent. Häll sakta i vattnet. Bred över karamell-lagret och ”sprinkla” nötterna på toppen. Sätt tillbaka in i frysen en timme eller så – tills det hårdnat lite.

Servera med bär eller raw bananglass. I glassen på bilden till höger längst upp har jag i lingon och röda vinbär istället för citron och ingefära som i receptet. Men bananglass, sk ”nice cream” går att variera i oändlighet. Ha till exempel i kakao, havtorn, mango, jordgubbar, hallon eller blåbär. Och kom ihåg att även juice från rödbeta eller granatäpple kan vara roligt att använda i raw efterrätter eftersom det ger en väldigt fin färg.

Trevlig kväll!
/Isabelle


Raw citronglass med smak av ingefära

Fredagskväll och fredagsmys. Vill du ha ett snabbt tips på världens godaste, nyttigaste och enklaste glass? Ja, klart du vill.
Här är glassen du gör på bara fem minuter och resultatet är godare än vanlig glass. I alla fall om du frågar mig.
Citron basar kroppen och ingefära är helt enkelt bara supernyttigt. Ikväll kan du äta glass med gott samvete.

Ingredienser

Glass med bara tre ingredienser

Tre frusna bananer (infrysta i små bitar för att sedan underlätta vid mixningen)
Juice från 2-3 ekologiska citroner (eller fler. Ju mer desto bättre enligt mig)
Cirka 4-5 centimeter (eller 6-8 skivor) färskriven ingefära (beror på hur mycket du gillar ingegära – som är SUPERnyttigt)
Cirka 1 tesked rivet citronskal

Raw chokladmousse
1 avokado
1 tesked ekologisk kokosolja
1 dl dadlar
0,5 dl raw kakao (ca 4-5 tsk
1/2 banan (valfritt)
lite mandelmjölk eller vatten (valfritt)

Så gör du 

Glassen
Mixa i en matberedare. Använd S-bladet. En juicer går också bra. (Dock inte att förväxla med en råsaftscentrifug – ty det går icke.).
Förvara gärna i frysen en timme innan du äter. Har du glassen i frysen för länge blir den dock isig.

Det går bra att byta ut citronen och ingefäran mot vad du vill. Till exempel kakao, frusna hallon, pekannötter etcetera.

Chokladmousse
Mixa i matberedare tills krämigt. Förvara i frysen i ungefär en timme före servering.

Trevlig fredagkväll! /Isabelle

Raw citronglass med chokladmousse

Foto: Isabelle Hedander