Redaktionen

Margarin med lösningsmedel.. Ämnena används normalt vid produktion enligt coop

Coop återkallar margarin pga att det hittades rester av lösningsmedel.

Jag är förvånad och samtidigt inte.. inte över att det fanns lösningsmedel men att det kom på nyheterna och granskats. Detta har ”hälsokost-folket” sagt länge… Dock klassats som folk med konspirationsteorier.. Debatten om smöret som gör folk tjocka och därför ska skolor servera margarin har gått hett… Och omvänt margarin är onyttigt med massor av processer med lösningsmedel och hur tillverkarna får marknadsföringen att låta som naturprodukter.
Berättar jag om margarinets framställning så blir man inte tagen på allvar av många. Hoppas detta får folk att förstå att det inte är en naturlig produkt oavsett vad de sätter för blomma på förpackningen. Och nu så har livsmedelsverket hittat rester av lösningsmedel i Coops bordsmargarin. Mängder som överskrider gränsvärden.  Hmm ”överstiger”? Tillåter livsmedelsverket under nån viss nivå?
aftonbladet så står det att andra tillverkare har samma ämne i sig men understiger.. Vilket skulle vara okej? Lustigt nog… Googla gärna på hur margarin processas.

SVT Rapport om att Coop återkallar margarin

SVT Rapport om att Coop återkallar margarin

Saxat från aftonbladet.se ”Ämnena används normalt vid produktion men ska inte alls hamna i livsmedlen, enligt Kristofer Myrevik.” 

Artikel på aftonbladet.se om att Coop återkallar margarin

Artikel på aftonbladet.se om att Coop återkallar margarin

Och min åsikt är att margarin är en skräpprodukt. En ”massa” som är processad att vara en imitation av smör, färgad och smaksatt. Förr var det ett alternativ framtagen för att det ska vara billigt alternativ till dem som inte hade råd med smör men nu vill man gärna vinkla margarin till en premium produkt..

Vad är din åsikt? Jag kan ha fel. Skriv gärna en kommentar nedan eller länka gärna detta inlägg på facebook till dina vänner för debattens skull.

//Daniel

Postat med WordPress för Android