Till försäljning?
Lägenheten fylld av en intensiv doft av kaffe, som om lägenheten skulle säljas, som om det var visning. Men det är bara jag, tillbaka i min rutin och rostar kaffe, efter ett långt uppehåll. Precis innan mitt kaffeuppehåll, hade jag fått hem 5 kg råkaffe av olika ursprung. Dessa 5 kg råkaffe, kommer att förvandlas till kaffe under årets gång, och totalt sätt motsvara det lite mindre än ett års kaffeförbrukning för mig.
Jag tänker i ett par inlägg beskriva processen rostning och bryggning. Även om det vid rostning fungerar att slänga in kaffebönorna på 220 grader i ugnen och vänta till de är klara, så finns det några stega man kan lägga till som gör rostningen extremt fantastiskt grymt mycket bättre, jag använder inga grövre ord, för jag vill hålla det nyanserat, jag vill uppfattas som nyanserad. Det finns många tankar kring bryggning och bryggningsmetoder, och jag tänkte delge det jag känner till och koppla ihop det jag vet om kaffebryggning med rostningen. Även om det flesta har en kaffebryggare hemma, så finns det långt många fler bryggningsmetoder och tankar kring bryggning än kaffemått och vattenmängd.
Håll utkik, för nästa inlägg kommer att vara starten på en serie inlägg om denna mörka dryck som vi kallar kaffe och som håller liv i oss under årets mörkaste period, den snöfria vintern. Vi bekämpar mörker med mörker helt enkelt, sunt eller osunt, det spelar ingen roll, för det är förbaskat gott!