Sparrissoldaten

Grön i köket, wrap it up!

Har du inte tid eller lust att laga mat vissa dagar? Men vill ändå äta gott? Då är du nog inte ensam, skulle jag gissa på.

Jag kommer inte ge någon lösningen på denna tids-, inspirations- och motivationsbrist. Jag har liksom varken tid, inspiration eller motivation för att hitta en lösning på det. 😉

Men det jag har, är inspiration för att laga mat, och jag tar mig tid eller planerar min tid. Och motivation, det har jag nog mer av, än vad som är hälsosamt.

För den nyfikne!
Det jag har märkt är att ju mer vegetarisk mat jag lagar och äter, ju lättare är det att hitta ny inspiration. Genom att laga mer vegetariskt tvingas man hitta nya rätter, ofta med nya smaker.

Väck din nyfikenhet, din kreativitet. För ur kreativitet och nyfikenhet, spirar en själv inspiration. Glöm köttbiten och du kommer helt plötslig ha ett oändligt skafferi att utforska! En oändlig källa till kreativitet, till inspiration, för att upptäckas av den nyfikne!

Det jag presenterar idag, är inget storslaget, inget märkvärdigt, men en sinnesfröjd!

För denna rätt är det väntans tid, som tar tid, så planer att göra detta när du har tid. Allt kan sedan ligga i kylskåpet till det är dags att ätas, idag, imorgon, i övermorgon?

wrap1

Ingredienser (EKO)

Savojkål- 1 st huvud, räcker långt
Rosépeppar – Efter smak, men ca 5 st per wrap
Färsk persilja – 1/2 kvist per wrap
Oraffinerat havssalt

Aubergine – 1 st räcker till ca 10-12 st wraps
Enbär – 3 st per aubergine
Dragon – Efter smak, ca 5 blad, per aubergine
Citron – Saften från en 1/4 citron per aubergine.
Olivolja – 1/4 dl per aubergine.

Cashewnötter – 150 gram
Äppelcidervinäger – 2 msk

Gröna linser le Puy – 1 dl
Vitlök – 1 st klyfta
Muskatrussin – 10 st

Gör såhär:
Börja med att blötlägga, cashewnötterna i vatten, i minst en timme. Mixa dem sedan med äppelcidervinäger och vatten efter behov och en nypa oraffinerat havssalt.

Koka Puy linserna i vatten med havssalt, en vitlökskyfta och lite russin.

Marinera aubergineskivorna i en timme. Marinera i olivolja, enbär, dragon, citronsaft och havssalt. Stek och avsluta  med att häll över överbliven marinad.

Ta ett tvättat savojkålsblad, skär bort den grövsta stamdelen (Spar stamdelen, ett perfekt snack!). Bred på cashewkrämen, lägg på en skiva aubergin, toppa med puy linser, persilja och rosépeppar, and wrap it up, och njut!

Inuti detta läckra savojkålblad, gömmer sig något otroligt smakrikt, men bara för den som har tid, inspiration och motivation att tillaga detta.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Shiva, the creator and the destroyer!

Shiva, the creator and the destroyer!

Detox

Shiva, the creator and the destroyer Så stod det på etiketten till en kallpressade grön juice på rawtastic i Berlin. Det var en mean green juice! Och jag visste det från början. Så fort jag såg den, så fattade jag, den här innehåller endast det jag behöver, ingenting i överflöd, ingenting för att softa till det. […]

Snubben har skägg och snackar ägg!

Snubben har skägg och snackar ägg!

Ägg

Jag väljer att gå ut med det här nu! Även om jag vet att det kommer att uppröra och skapa debatt. Frågan är så starkt laddad att den får världspolitiken att framstå som blaha blaha. Några kommer känna sig kränkta, trampade på, men jag måste få det här sagt! Jag minns, redan som liten var […]

Några sardeller över, ååå jag står inte över!

Några sardeller över, ååå jag står inte över!

Blogginlägg

Jag hade några sardeller över, och ni som följer den här bloggen, vet hur mycket jag gillar sardeller, väldigt hemskt jätte mycket i alla fall. Ett tips till den som bor eller är i Stockholm, ta dig/er till Pizza hatt (inte att förväxla med Pizza hut) på Upplandsgatan 9A och beställa deras pizza med sardeller, […]

En gudomlig dressing!

En gudomlig dressing!

Blogginlägg

Solen får det att kännas som sommar, och jag står och vaxar in jackan, som om jag förberedde mig för regn. Min lilla fönsterodling skulle däremot verkligen behöva lite regn, men den får nöja sig med vattensprutan. Det är svårt det där med vattning, ibland tror jag att odlingen får för lite vatten, men efter […]

En hygglig brygg!

En hygglig brygg!

Bryggning

Det var ett tag sedan jag skrev om kafferostning och kaffemalning, och jag tänkte följa upp med ett mastodont inlägg då jag fick en fråga av Gothenburg Coffee blog om mitt recept på aeropress bryggning. Men jag tänkte börja med att förklara bryggning generellt och sedan i ett senare inlägg berätta hur jag gör och hur jag […]

Bregott!, en helt ny matfettsblandning!

Bregott!, en helt ny matfettsblandning!

Blogginlägg

Jag såg reklamfilmen för “milda kockens val”, mildas nyhet. I reklamfilmen medverkar Stefano Catenacci, då han som så många andra gärna tjänar en extra slant. Operakällaren använder alltså “milda kockens val”, undra om Guide Michelin stjärnan ryker nu…. Under denna reklamfilm, så motiverar milda sin produkt med att det är såhär kockar gör, det häller först i […]

Efter en veckas odling, och saker börjar hända!

Efter en veckas odling, och saker börjar hända!

Odla

Det har inte hänt så mycket synligt än, fortfarande mest jord, men tomatplantorna har börjat sticka upp med sina hjärtblad och lika så basilikan.   Det är lite roligt för jag såg ett klipp på youtube där det rekommenderades att plantera basilika och tomat jämsides, då basilikan ska skydda tomatplantan från insektsangrepp, även om det […]

Odla på en hylla

Odla på en hylla

Odla

Jag har ett nytt projekt på gång, jag ska odla fram en kryddträdgård och lite annat vid fönstret i min lägenhet. Jag saknar kunskap om hur man odlar, jag är en äkta novis. Men jag tänker att det är lika bra att bara börja, så får jag lära mig längs processen, längs resans gång.   […]

– Far, jag kan inte få upp min kokosnöt! – Har du druckit din kokosmjölk?

– Far, jag kan inte få upp min kokosnöt! – Har du druckit din kokosmjölk?

Egentillverkat

Gott folk, ingen kalabalik, jag använde varken yxa, hammare eller spiiik. Å låt mig säga, kokosnötten, den är inte sig liiik! Jag använde inte heller vinöppnaren eller handborrmaskinen, med kokosnöten fastklämd mellan knäna eller i ett skruvställ. Det jag använder, är baksidan av en kniven, min tyngsta kniv, grönsaksyxan! Jag hamrar runt kokosnöten, tills den spricker upp som […]

Grön i köket, wrap it up!

Grön i köket, wrap it up!

Okategoriserade

Har du inte tid eller lust att laga mat vissa dagar? Men vill ändå äta gott? Då är du nog inte ensam, skulle jag gissa på. Jag kommer inte ge någon lösningen på denna tids-, inspirations- och motivationsbrist. Jag har liksom varken tid, inspiration eller motivation för att hitta en lösning på det. 😉 Men det jag har, […]