Sök i bloggen
Gilla Kurera på Facebook
Bloggar – senaste inläggen
Om bloggen

Namn: Richard Koivusalo.
Ålder: 27 år.
Bor: Nacka.
Sysselsättning: Javautvecklare /Systemutvecklare.
Om mig: Livsnjutare som väljer ekologiskt och grönsaker. Bakar mycket bröd och låter mjölkvarnen gå varm här hemma. Rostar mitt eget kaffe och fermenterar mina grönsaker, sådan är jag.
Jag köper varken hem hel- eller halvfabriksmat. Jag kan göra det mesta själv i min kokvrå på 2,5 kvadratmeter, mer plats behövs inte.
Mitt sätt att laga mat på är inte jobbigt eller svårt, bara kul och spännande!
Fokus just nu: Skriva en bra blogg - som får ta tid...
Om bloggen: Sparrissoldaten är inte en blogg om sparris, men sparrisen är en bra symbol eftersom det tar cirka 4-5 år innan man har sin första riktiga sparrisskörd. Har man tålamod kommer man få njuta i cirka 10-15 år av god sparris!
Detsamma gäller i köket, gör man det rätt och väljer bra råvaror, låter matlagning, brödbak eller vad det än nu är, få ta sin tid, får man njuta av något i slutändan som är både godare och nyttigare. Det är det jag vill visa i den här bloggen.
Mina senaste inlägg
- Shiva, the creator and the destroyer!
- Snubben har skägg och snackar ägg!
- Några sardeller över, ååå jag står inte över!
- En gudomlig dressing!
- En hygglig brygg!
- Bregott!, en helt ny matfettsblandning!
- Efter en veckas odling, och saker börjar hända!
- Odla på en hylla
- – Far, jag kan inte få upp min kokosnöt! – Har du druckit din kokosmjölk?
- Grön i köket, wrap it up!
Kategorier
- Ägg (1)
- Autolys (1)
- Baka bröd (3)
- Blogginlägg (4)
- Bryggning (1)
- Deg (1)
- Detox (3)
- Dressing (2)
- Egentillverkat (3)
- Fytinsyra (1)
- Grönsaker (5)
- Kaffe (3)
- Kokosmjölk (1)
- Kryddor (3)
- Lektin (1)
- Malning (1)
- Mandelmassa (1)
- Mjöl (1)
- Odla (2)
- Okategoriserade (4)
- Pasta (1)
- Pizza (1)
- Pomerans (1)
- Retroperspektiv (1)
- Rivna Grönsaker (1)
- Rostning (1)
- Såser och fyllningar (1)
- Smoothie (1)
- Socker (1)
- Sötebröd (1)
- Surdegsbröd (6)
- Surdegsstart (2)
- Tillagat (2)
Etiketter
autolys
baljväxter
bröd
choklad
detox
dinkel
ekologiskt
energi
fermentera
frön
Fytat
Fytinsyra
gluten
havre
havssalt
helgfrukost
kaffe
kaffebönor
kaffekvarn
kafferostning
kryddor
köksmaskin
nötter
odla
olivolja
pasta
pizza
Probiotika
rosmarin
råkaffe
råsocker
saffran
salt
smör
socker
sockerfritt
surdeg
surdegsbröd
Surdegsstart
surkål
tillsatser
vegetariskt
vitkål
vitlök
ägg
Senaste kommentarer
- Lotta och Victoria instiftar "Surkålens dag" | Kurera.se om Fermentera dina grönsaker, det är gott och bra för dig!
- Erik om Fermentera dina grönsaker, det är gott och bra för dig!
- Fettisdagen – och officiell semmelstart! Här är 7 alternativa varianter | Kurera.se om Baka surdegssemla!
- Sparrissoldaten om Växtrikets försvar och skafferi – del 1
- Sam om Växtrikets försvar och skafferi – del 1