Annons
Annons

Risbollar

De här är riktigt goda och eftersom risbollarna är en klassiker vet du förmodligen att vi har rätt. Lika populära bland stora och små. Fria från gluten.

Redaktionen

11 december, 2012
Risbollar
Dela inlägget

Ingredienser
200 g mörk choklad
250 g kokosfett, gärna Cocosa Extra Virgin
2 ägg
2 dl Sukrin
3 msk starkt kaffe
100 g puffat ris

Gör så här
Smält choklad och kokosfett ihop på svag värme. Låt svalna.
Vispa ihop ägg och socker.
Brygg lite gott, starkt kaffe (gärna en kopp extra till dig själv också, passar fint med de färdiga risbollarna).
Rör i kaffe och chokladmassan.
Ha i puffat ris och blanda allt ihop försiktigt.
Gör bollarna med händerna och sätt dem på bakplåtspapper, eller använd muffinsformar av papper (som på bilden).
Förvara risbollarna i kylskåpet till servering.

Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 443 kcal • protein: 3,4 • kolhydrater: 20,2 • fett: 38,7 • fiber: 2,9

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.

Annons
Annons