Annons
Annons

Rödbetskalops

En värmande och vacker gryta med klassiska kryddor. Servera med råris och kokta ärtor för en mättande måltid.

Redaktionen

14 november, 2018
Rödbetskalops
Dela inlägget

En värmande och vacker gryta med klassiska kryddor. Servera med råris och kokta ärtor för en mättande måltid.

Portioner: 5

Ingredienser

1 msk olja
800 g rödbetor
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl grönsaksbuljong
2 torkade lagerblad
1 krm kryddpeppar
Salt och vitpeppar efter smak
2,5 msk maizena
1 dl kallt vatten

 

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna rödbetorna. Fräs löken i olja i en stor kastrull tills den mjuknat. Tillsätt de tärnade rödbetorna tillsammans med buljong och kryddor. Låt koka tills rödbetorna mjuknat. Gör en redning genom att blanda maizena med kallt vatten och tillsätt till kalopsen under omrörning. Koka i cirka 3 minuter tills grytan tjocknat en aning. Servera med råris och kokta ärtor.

Recept och foto: Maya Dilek

Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns mängder.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons