Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Annika Sandbladh. Foto: Foto Friberg

Så hittade Annika livsglädjen igen

Hösten 2013 separerade Annika Sandbladh. Åtta månader senare brakade hon ihop. Läkaren skrev ut antidepressivt läkemedel och lugnande. Istället för att må bättre mådde hon sämre.
Idag har ett saffranextrakt fått henne att hitta livsglädjen igen.

Annika Sandbladh har haft två tuffa år. Först en separation som kom plötsligt och oväntat och vände upp och ner på livet. Sedan blev hon uppsagd från jobbet på grund av arbetsbrist.
– Nu mår jag jättebra! Jag känner mig glad och positiv igen och har både energi och förhoppningar om framtiden, säger Annika och skrattar.

► Läs också: Örterna som ökar välbefinnandet

 

Mådde bara sämre av medicin
Men det blev en snårig väg för Annika innan hon hittade rätt. När känslorna till slut hann ifatt henne efter den kaotiska separationen sökte hon hjälp hos läkaren som skrev ut ett antidepressivt läkemedel i kombination med ett lugnande preparat.
– Jag mådde ännu sämre av medicinerna och stod bara inte ut. Allt blev heltokigt under några veckor och jag bestämde mig för att inte ta mer medicin, berättar Annika.

► Läs också: Lika bra effekt som SSRI-preparat – men med färre biverkningar

Tester avslöjade sköldkörtelrubbning
Annika ville inte gå omkring och må dåligt så hon tog kontakt med en mineralterapeut. Testerna visade att hon hade en sköldkörtelrubbning och problem med båda lever och njurar.
– Jag är mer intresserad av att lösa mina problem med hjälp av naturmedel än med vanliga mediciner. Egenvårdsprodukterna för min sköldkörtelrubbning gjorde mig successivt bättre. Men trots att jag mådde bättre var jag inte glad. Det kändes som om livet bara fungerade. Inuti gick jag på tomgång.
Annika fortsatte sökandet efter något som kunde hjälpa henne att känna livsglädje igen.

► Läs också: TV-stjärnan om sin PMS: ”Blir bättre av vilja, saffran och vitaminer!”

Stor skillnad inom ett par veckor
Hon hittade Saframyl Positive Mood, ett kosttillskott som innehåller ett saffranextrakt med stämningshöjande effekt.
– Det tog tio dagar, kanske två veckor, innan jag kände skillnad. Men då var också skillnaden stor. Jag gick från ett tillstånd av att bara ha existerat till att det spirade en känsla av livsglädje inom mig som dessutom växte sig starkare. Plötsligt var min vardag full av energi och lust igen, säger Annika.

 

► Läs också: Nära samband mellan D-vitaminbrist och depression

Fått självkänslan tillbaka
Nu har Annika lagt separationen bakom sig. Hon bor i en trivsam lägenhet tillsammans med barnen och trots att hon blev av med jobbet i somras känner hon sig full av tillförsikt.
– Jag är mer rädd om mig själv nu och har blivit bättre på att sätta gränser. Det som var så spännande med Saframyl Positive Mood var att det inte bara fick mig på fötter igen, det gav mig en chans att få självkänslan tillbaka.

Av Inger Palm


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna tittar ut genom fönster

Naturlig hjälp mot depression

Hälsa

Håller oron på att ta över din vardag? Många lever med malande tankar – och även om det är helt naturligt så är det viktigt att vara vaksam på hur det påverkar livet och kroppen. Ett växtbaserat läkemedel med johannesört kan dämpa oro och ångest, utan biverkningar eller risk för beroende.

kvinna med hund

Så slapp Emelie knäsmärtan

Hälsa

En svår skidolycka trasade sönder knäet för Emelie von der Burg. Två operationer och en lyckosam rehabilitering gjorde henne bra igen. Men tio år senare började knät smärta – plötsligt och helt utan anledning. Då tog veterinären Emelie till samma metod som hon rekommenderar till djuren: ett tillskott med grönläppad mussla. Och nu är hon smärtfri igen.

 

Skål med kokosyoghurt toppad med bär och granola

Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika

Recept

Njut av en egen yoghurt till frukost eller mellis, gjord på kokosmjölk och boostad med välgörande probiotika, men fri från tillsatser. Inspireras av detta recept från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt. Allra godast blir den toppad med immunstärkande bär och knaprig granola.

händer som håller i havtronsbär

Det röda guldet som smörjer slemhinnorna

Hälsa

Fettsyran omega-7 återfuktar slemhinnor i hela kroppen. Ögon, mun och underliv, men också tarmen har slemhinnor som mår bättre av fettsyran. Dessutom gör den gott för huden. Sår läker snabbare och rynkor minskar på djupet. Havtornsbären från Tibet lär vara de mest antioxidantrika i hela världen. Redan efter en månad kommer effekten.

 

Närbild på bokomslaget "Magnus Carlsons hållbarhetsresa"

Magnus Carlson: Så gör du en klimatplan!

Eko/miljö

Många av oss vill göra något, eller mycket, för att rädda planeten. Men det är desto svårare att veta hur man ska bära sig åt. Någon som har lagt om sin livsstil och vet att det går är miljöengagerade sångaren Magnus Carlson från Weeping willows, som i sin nya bok presenterar hur du gör en klimatplan!

målad bild av hjärna där fjärilar flyger ut

Ny metod som ska bromsa Alzheimers sjukdom

Fakta

En ny behandlingsmetod att förhindra uppkomsten hos av Alzheimers sjukdom har utförts på möss – och resultaten är lovande. Forskare vid Uppsala universitet har lyckats öka nedbrytningen av de byggstenar som förhindrar ett protein att bilda klumpar och som gör att minnet försämras.

ansikten på 7 personer

5000 personer ska testa D-vitamin mot covid-19

Forskning

En stor klinisk studie ska undersöka om D-vitamin skyddar mot covid-19. Studien som getts namnet Coronavit kommer att pågå under sex månader och involvera hela 5 000 personer. Studien görs i Storbritannien där befolkningen generellt sett har låg D-vitaminstatus.

två personer springer

Så kan träning motverka cancer

Forskning

Den som drabbats av cancer rekommenderas att motionera eftersom prognosen då blir bättre. Det är inte helt klarlagt varför det förhåller sig på det viset, men nu har forskare vid Karolinska Institutet hittat en trolig förklaring. Fysisk aktivitet verkar kunna påverka de cytotoxiska T-cellerna så att de stärker deras förmåga att ge sig på cancercellerna.

 

Kvinna sitter i en säng med en kopp i handen

4 teer som hjälper dig att sova bättre

Naturlig hälsa

Naturliga örter som kamomill och citronmeliss kan hjälpa dig att somna lättare, minska antalet tillfällen du vaknar under natten samt förbättra sömnkvaliteten generellt. Allra mest effektivt blir örterna i koncentrerad form, i ett tillskott, men att dricka ett varmt te med örterna i utspädd form är också till hjälp.

En pudel får massage på en bänk

Så jobbar en djurhomeopat

Husdjur

Homeopati är en alternativ, holistisk behandlingsform med egna läkemedel för människor. Men det finns faktiskt även homeopati för djur, som då behandlas av djurhomeopater. Hur jobbar en sådan? Kurera frågade Annika Petrén och Sofie Rehndell, som bägge kan titulera sig djurhomeopater.

Närbild på en galette med cashewsmör med granatäpple

Glutenfri galette med granatäpple och cashewsmör

Recept

I det här receptet, signerat stjärnkocken Niklas Ekstedt, får du upptäcka den underbara franska galetten, här pyntad med granatäpple, mynta och cashewnötter! Till skillnad från "syskonet" crêpe är en galette mindre söt och mer aromatisk då den är gjord på glutenfritt bovetemjöl istället för vetemjöl.

 

tre kvinooansikten

Så kan din rosacea bli bättre

Hälsa

Rödhet eller rodnad på huden kan till exempel vara ytliga blodkärl eller rosacea. Kyla, värme och stress kan också göra huden rödflammig. Studier har visat ett en speciell molekyl som kommer från sackaros kan dämpa med röda området i ansiktet med upp till 68 procent.

man bär kvinna på ryggen

Naturens apotek: Uppiggande växter

Hälsa

När dagarna blir kortare och höstmörkret blir allt mer påtagligt hinner en del av oss aldrig ut i dagsljus. Då är det lätt att tappa ork och energi. Här är några pigga växter som ger kraft till både kropp och sinne.

 

Lingonbröd från boken "Systrarna Perssons skafferi"

Lingonbröd med anis

Recept

Vill du lyxa till vardagsfrukosten? Svep då ihop detta lingonbröd innan du går och lägger dig på kvällen och låt kalljäsa över natten. På morgonen är det bara att skjutsa in de färdigjästa bröden i ugnen - och voíla frukosten är serverad.

En shake med jordnötssmör och bär

Må bra i höst med hälsosam comfort food

Kost

Matbloggaren Agnes Gällhagen har samlat sina bästa och mest trösterika comfort food-recept i en kokbok i grön tappning. Mat att laga när du vill vara lite extra snäll mot dig själv, när förkylningen lurar eller du helt enkelt behöver fylla på med extra näring och omtanke.