Annons
Annons

Saftig saffranskaka med apelsin

En god och saftig saffranskaka med utsökt smak av apelsin. Dessutom glutenfri och utan raffinerat vitt socker. Perfekt till julens fikastunder!

Redaktionen

18 december, 2014
Saftig saffranskaka med apelsin
Dela inlägget

En god och saftig saffranskaka med utsökt smak av apelsin. Dessutom glutenfri och utan raffinerat vitt socker. Perfekt till julens fikastunder!

Ingredienser

3 ägg
1,5 dl Sukrin Gold
0,75 dl neutralt bakprotein
1,75 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 g saffran
100 g smör
1 dl varmt vatten
Rivet skal från en apelsin + några droppar apelsinsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och häll i det varma vattnet.
Blanda ägg och Sukrin Gold, vispa poröst.
Blanda mandelmjöl, bakprotein, bakpulver, fiberhusk och saffran ordentligt i en separat skål.
Blanda samman allt till en smet.
Riv apelsinskal och pressa några droppar apelsinsaft i smeten. Rör om.
Häll smeten i en bröd eller sockerkaksform.
Grädda mitt i ugnen i cirka 40-45 minuter.

Annons
Annons