Annons
Annons

Sallys improviserade mandelbröd

"Detta mandelbröd improviserade jag ihop en morgon då jag var väldigt brödsugen men kör LCHF". Det både smakar och luktar fantastiskt gott. Tänker definitivt baka det fler gånger."

Redaktionen

1 augusti, 2012
Sallys improviserade mandelbröd
Dela inlägget

Sallys mandelbröd

3 dl mandelmjöl
1/2 dl pumpakärnor
1/2 solroskärnor
1/2 dl gojibär
1 dl Fibrex
1/2 krossade linfrön
5 dl vatten (går att byta ut mot en del filmjölk)
1 dl filmjölk
2 tsk hjortronsalt

Gör så här:
Blanda samman ingredienserna och låt stå en stund så att fibrexen drar åt sig vätskan ordentligt. Klicka ut på bakplåtspapper och sätt in i ugnen i cirka 50 minuter. Öppna efter cirka 20 minuter och stick några hål i bröden med en gaffel för att motverka kladdighet.
Njut med ost, sallad, marmelad eller valfritt annat pålägg. Luktar dessutom fantastiskt gott.

Inskickat av ”Sally, 44 år”

Annons
Annons