Annons
Annons

Salta frökex

Kanongoda kex som innehåller fyra olika fröer plus lite salt som man bara blandar med vatten, låter det svälla och in i ugnen i två omgångar på svag värme.

21 februari, 2013
Salta frökex
Dela inlägget

Kanongoda kex som innehåller fyra olika fröer plus lite salt som man bara blandar med vatten, låter det svälla och in i ugnen i två omgångar på svag värme.

Portioner: 20

Ingredienser

2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade

Du kan egentligen använda vilka fröer som helst

Gör så här

Häll alla frön i en bunke, fyll på med vatten och låt stå i minst fyra timmar. Se till att det är lagom med vatten, det ska vara lite klibbigt.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt.
Strö över salt , gärna flingsalt.
Grädda i 125° c i en timme med stängd ugnslucka.
Sänk sedan värmen till 100° c och grädda ytterligare en timme och man kan öppna öppna ugnsluckan lite då och då för att släppa ut lite fukt.

Dela med en kniv i lagom stora bitar medans det fortfarande är lite mjukt, bryter man kexen blir det väldigt mycket skräp.
Spara i en liten fin burk.

Annons
Annons