Annons
Annons

Bjud på semlor utan vetemjöl och socker

Det är semmeltider och det kan riktigt vattnas i munnen när man går förbi skyltfönstret till bageriet man vet gör den allra godaste sorten. Äter man inte vetemjöl och vitt socker kan det dock tyckas svårare att få sig en riktigt bra semla... Inte då! Här är receptet.

Redaktionen

28 februari, 2014
Bjud på semlor utan vetemjöl och socker
Dela inlägget

Det är semmeltider och det kan riktigt vattnas i munnen när man går förbi skyltfönstret till bageriet man vet gör den allra godaste sorten. Äter man inte vetemjöl och vitt socker kan det dock tyckas svårare att få sig en riktigt bra semla… Inte då! Här är receptet.

Portioner: 4

Ingredienser

1 ägg
25 g smör
1/2 dl sukrin (några matskedar kan räcka)
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl bakepro (eller pofiber)
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

Mandelmassa
1 dl mandelmjöl
1 msk agavesirap

Gör så här

Smält smöret.
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner ägg.
Häll i smöret.
Rör ihop allt och låt smeten stå i cirka 15 minuter för att den ska tjockna.
Klicka ut smeten i så runda bullar som möjligt på bakplåtspapper.
Grädda i 10 minuter på 200 grader.

Mandelmassa
Blanda ingredienserna och tillsätt vatten för att få mandelmassan lösare om så önskas.

Annons
Annons