Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

man som gör armhävningar på en yogamatta

Sex av tio män vill gå ner i vikt – här är tillskotten som kan hjälpa till

Sommar och sol betyder lata dagar och lite välförtjänt vila. Men det kan också ge tid att ägna sig åt sig själv och sin hälsa. En ny Sifo-undersökning visar att sex av tio svenska män vill gå ner i vikt. Pandemin visade sig vara ett av de största hindren. Men nu när samhället sakta öppnar upp finns möjligheterna och det finns bra tillskott som hjälp på traven.

Fem kilo är snittet på vad männen i Sifos undersökning önskade gå ner i vikt. Men de flesta ansåg att pandemin och dess restriktioner satt krokben för att ta hand om sig själv.

Männen menade att mer tid i hemmet att minskat på den fysiska aktiviteten.

63 procent av de till frågade vill gå ner i vikt. Det näst mest vanliga viktmålet var en nedgång på sju till tio kilo, följt av en viktnedgång på fem till sju kilo.

 

LÄS OCKSÅ: Kan man träna bort klimakteriemagen?

Enklare under sommaren

Fyra av tio svarade att det hittills inte varit motiverade att gå ner i vikt. Tre av tio uppgav att tiden var det största hindret och en av fem sa att restriktionerna till följd av pandemin försvårat möjligheterna till de önskade hälsosamma rutiner.

Sommaren med värme och ljusa kvällar gör det enklare att ta sig ut och träna och nu när restriktionerna sakta hävs blir det på många sätt lättare att motivera sig. Nio av tio män viste precis hur de skulle bära sig åt för att gå ner i vikt. Det var motivationen under pandemin som saknades.

Kombinationen av motion och bättre matvanor, men också att vara utomhus mer är förstås grunden till bättre hälsa och viktnedgång. Men det finns också tillskott som kan hjälpa dig på traven.

LÄS OCKSÅ: Viktnedgång med hjälp av chili

Här är 3 produkter:

Appethyl, som är ett kosttillskott gjort på thylakoider, som är de klorofyllbärande delarna i gröna blad, i det här fallet spenatblad som gör att du blir mindre hungriga och att du kan gå ner i vikt. Thylakoider frisätter mättnadshormoner, men det tar även längre tid för mat som innehåller thylakoider att passera genom tarmen. Det gör att du känner dig mätt längre och sugen efter att småäta dämpas.

Fast track är ett tillskott som innehåller tre botaniska extrakt som länge använts inom folkmedicinen. Dessa är gurkmeja som har inflammationshämmande egenskaper och är bra vid olika matsmältningsbesvär. Pepparrotsträdet, eller moringaplantan, är rik på bland annat vitamin B1, B2 och B3. Vitaminer som är nödvändiga för omvandlingen av fett till energi. Blad från currybladsbusken är en viktig ingrediens i det asiatiska köket. Olika delar av plantan är rika på näringsämnen som kalcium, järn, proteiner och vitamin C. De aktiva ämnena hämmar bildandet av nya mogna fettceller i kroppen, och ansamlingen av fett i de befintliga fettcellerna reduceras. Det gör att färre nya fettceller bildas och de fettceller som finns blir mindre, vilket ger en naturlig viktnedgång.

 

Grönt kaffe är orostade kaffebönor. Vid rostning förstörs viktiga ämnen, bland annat klorogensyra som man tror får levern att i större utsträckning använda inlagrat kroppsfettet som energikälla. Och det i sin tur ska kunna bidra till viktminskning. Tillsätts även hallonketoner verkar detta ha liknande effekt, vilket kan vara en av orsakerna till att kombinationen av de naturliga ämnena kan öka på en viktminskning.

Av Inger Palm

Om undersökningen: Den genomfördes i Kantar Sifos webbpanel på uppdrag av Viktväktarna under perioden 11–15 mars 2021. Totalt intervjuades 1082 personer i åldern 16–79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

2 glas med overnight oats med hallon

Overnight oats med hallon och mandelspån

Frukost

Overnight oats är en enkel frukost att göra i förväg, den smakar underbart, mättar – och dessutom kan du variera den i oändlighet. Krydda med nymortlad kardemumma eller kanel, eller som här – smaksätt med mosade hallon och rostade mandelspån.

Liten flicka kramar en nalle ute i en park

Krönika: “Alla barn vill inte ha sommarlov”

Krönikan

Skolavslutningarnas tid är här, och med dem ett efterlängtat långt sommarlov, fyllt av sol, bad, lek och äventyr. Men inte för alla barn. Krönikören Maria Lundberg minns sin egen barndoms somrar, fyllda av fasa, skam och ensamhet, som lett till ett vuxenliv kantat av terapi. Med sin krönika vill hon nu hindra fler barn från att få ett sådant sommarlov.

kvinna klipper en man

Fylligare hår med rätt näring

Hälsa

Många drömmer om ett friskt, fylligt och glansigt hår. Men stress, näringsbrist och mycket fixande med håret sliter. Ett vackert hår bygger du inifrån, med rätt kombination av vitaminer och mineraler. Kurera pratade hårkvalitet, näring och olika klippningar med frisören Marianne Lehne.

 

glad kvinna i trädgård

Så motverkar du att huden åldras i förtid

Hälsa

Vår livsstil påverkar hudens åldrande. Sol, stress och dåliga kostvanor bidrar till att huden åldras snabbare. Ett för tidigt åldrande kan återställas med rätt näring från insidan. Kliniska studier visar att med kollagen, hyaluronsyra och kondroitinsulfat blir huden mindre torr och fina linjer och rynkor reduceras.

Mullbärsträd

Mullbärsblad kan dämpa sötsug

Hälsa

Att vara sockerberoende har blivit vanligt, och många brottas med att låta bli mat med socker – allt från rent godis till kakor, bullar och bröd. Visste du att extrakt från mullbärsblad kan dämpa sötsug.

 

kvinna gör armövningar vid parkbänk

Styrketräning kan hjälpa vid klimakteriebesvär

Hälsa

Styrketräning två till tre gånger i veckan kan bidra till att minska klimakteriebesvär. Studien har tittat på sambandet mellan styrketräning och besvär som vallningar och svettningar hos kvinnor i klimakteriet och resultaten var goda – besvären minskade med hela 44 procent.

 

 

10 bra sätt att använda kokosolja

Hälsa

Kokosolja anses numera som en hälsofrämjande råvara. Men kokosolja kan också användas till mycket mer. Till exempel är fett ett skönhetsmedel för hår och hud. Här är 10 bra skäl att använda den feta oljan på utsidan av kroppen.

Näringen som håller ögonen friska

Äldre

Ögonsjukdomar som gula fläcken-sjukan och grå starr är åldersrelaterade sjukdomar. Men åldersförändringar i ögonen kan bromas upp. Genom att tillföra näring till ögat i form av bland annat C- och E-vitamin, lutein, och zink kan sjukdomsförloppet stanna av.

örter

Ny bok: Apoteket i ett litterärt bibliotek

Naturlig hälsa

Apotekaren Jan G Bruhn är doktor och professor i farmakognosi. Han har under 50 år föreläst, forskat och spridit kunskap om naturmedel, läkemedel och medicinska livsmedel. I hans nya bok, som är tjock som en tegelsten, har han samlat över tusen texter och citat från världslitteraturen, om gamla droger och nya läkemedel.

huvud med blomma som växer ut huvud

Mindful Tapping förändrade Lindas liv

Hälsa

Är du avundsjuk, lättirriterad eller faller du lätt för sötsaker? Kanske tänker du som så många andra –att det bara sådan du är? Det behöver inte vara så. Med Mindful Tapping får du en varaktig förändring som förändrar på djupet bortom de logiken. Linda Malmkvist led av en svår depression och som så många andra har hon levt med höga prestationskrav och dålig självkänsla men som med hjälp av Mindful Tapping mår bättre än på länge.

 

Man med en hund i sin famn

Bevisat att hundar kan vara svartsjuka

Husdjur

Tidigare forskning har visat att hundar kan känna samma grundläggande känslor som en mänsklig två-treåring. Men de kan faktiskt känna även mer komplexa känslor, som svartsjuka. Det visar en ny spännande studie från Nya Zeeland.

Glasburk med skrubbkräm av nässlor

Så gör du en egen kroppsskrubb med nässlor

Hud

Nässlor förtjänar titeln superfood snarare än ”ogräs”,  då de är fulla av vitaminer, mineraler och antiinflammatoriska egenskaper. Men varför inte använda dem även i din hudvårdsrutin? Här är ett recept på en härlig kroppsskrubb som får fart på cirkulationen!