Sigrid Bernson

Gösta Ekman, vilken fantastisk man!!

15 oktober, 2012 | Kommentera (0)

Idag hade vi ett 3 timmar långt föredrag med legenden Gösta Ekman
Han har verkligen haft en lång och imponerande karriär som skådespelare och regissör. Därför var dagens lektion mycket inspirerande och väldigt nostalgisk.

  • Han talade om tiderna förr, om hur det var att vara skådespelare då som nu
  • om hans egna funderingar kring livet innan karriären tog fart
  • drömmar och mål
  • hans syn på skådespel, grupparbete, regi osv
  • och mycket, mycket, mycket mer….


Gösta Ekman tillsammans med Erik Ehn som är konstnärlig ledare på Calle Flygare teaterskola.
Erik jobbar även som skådespelare på Dramaten i Stockholm.

 

Jag förvånades över hur öppen, personlig och närvarande Gösta var som person. Han hade verkligen  god själv distans. Även fast jag aldrig träffat honom innan så tog det bara 5 minuter innan det kändes som att man känt honom i en evighet. Detta tycker jag är sällsynt idag och verkligen värt en eloge.

 

Avslutar med att citera en väldigt bra sak som Gösta sa idag:

” När man har motgångar eller livet känns tufft är det viktigt ATT ORKA TRO PÅ SIN EGEN BEGÅVNING, vet du att du är bra på någonting, brinner för någonting så måste du bara leta efter rätt sammanhang.. “

 

 

Postad: 15 oktober, 2012 Av: Sigrid Bernson Kategori: Tankar, teater | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Sigrid Bernson.
Ålder: 25 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma, pappa, syster och pojkvän.
Sysselsättning: Dansare, artist, skådespelerska.
Om mig: Jag är en göteborgare som förälskat mig i Stockholm och stadens liv. Proffsdansare och dansar sedan fyra år tillbaka i succeprogrammet Lets Dance, Tv4. Låtskrivare och sångerska. Utbildad skådespelerska vid Calle Flygare teaterskola, 2 år. Stort intresse för träning, kost och hälsa.
Fokus just nu: Är aktuell med dansshowen "En dans på rosor" som vi sätter upp på Metropol Palais hela hösten. Förutom dansen den här hösten så jobbar jag även med min musik som jag skriver själv samt tränar mot nya mål med min PT Mårten Nylén, känd från Tv programmet Biggest Loser.
Om bloggen: Den här bloggen kommer att ge blickar från min vardag och det som är viktigt för mig. Just nu fylls dagarna med dansjobb och olika former av träning, musik och mat. Den kommer även att innehålla funderingar kring livet, drömmar och mål samt tips om hur man får ihop viljan att leva ett medvetet och hälsosamt liv med att ständigt vara på språng.
Varmt välkomna till min blogg!

Följ Sigrid på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Sigrid Bernson