Sigrid Bernson

Vinter soppa

16 december, 2012 | Kommentera (2)

Redan 3:e advent. Ikväll vill jag ha en riktigt härlig söndagssoppa och tänkte dela med mig av receptet.
Soppan är en kryddigare variant med sötpotatis och ingefära. Smakar riktigt juligt 🙂

Ingredienser:
2 msk olja
2 gula lökar, hackade
1 vitlöksklyfta, hackad
1 bit (2-3 cm) ingefära, skalad och riven
1 röd chili, urkärnad och hackad
2 sötpotatisar, skalade och tärnade
2 msk sherry vinäger
1 liter grönsaksbuljong
1 dl gräddfil
1 nypa kanel
Smulad getost eller feta ost vid serveringen

1.
Hetta upp olja i en stekgryta och stek den gula löken mjukt. Tillsätt vitlök, ingefära och chili och stek vidare ca 2 min.

2.
Tillsätt sötpotatis, rör om i 2 min. Tillsätt sedan vinäger och buljong. Låt sjuda under lock i ca 15 min. Tills potatisen är mjuk.

3.
Mixa soppan med stavmixer. Rör ner gräddfilen och hetta försiktigt upp igen.
Krydda med salt, peppar och kanel.

4.
Servera soppan med smulad ost på toppen.

SMAKLIG MÅLTID
🙂

20121216-182451.jpg

Glad 3:e advent på er!!

20121216-185129.jpg

Postad: 16 december, 2012 Av: Sigrid Bernson Kategori: Kost, Kvällsmat, Recept, Tips | Etiketter: , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Vinter soppa

 1. Nike skrev den

  Receptet låter gott, d ska jag göra. Mysigt kök också. Är det i ett burspråk? Ska du vara med i Lets Dance nästa gång? Vet du vem du ska dansa med i så fall?

  • Sigrid Bernson skrev den

   Hej!
   Tack, jag trivs bra i mitt kök.
   Precis, jag har bordet i ett litet burspråk. Kul att du gillade soppan. 🙂
   Mera av det fantastiska programmet Lets Dance blir det säkert. Vet inte än vem jag ska få dansa med.
   Du får hålla tummarna för mig.
   God Jul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Sigrid Bernson.
Ålder: 25 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma, pappa, syster och pojkvän.
Sysselsättning: Dansare, artist, skådespelerska.
Om mig: Jag är en göteborgare som förälskat mig i Stockholm och stadens liv. Proffsdansare och dansar sedan fyra år tillbaka i succeprogrammet Lets Dance, Tv4. Låtskrivare och sångerska. Utbildad skådespelerska vid Calle Flygare teaterskola, 2 år. Stort intresse för träning, kost och hälsa.
Fokus just nu: Är aktuell med dansshowen "En dans på rosor" som vi sätter upp på Metropol Palais hela hösten. Förutom dansen den här hösten så jobbar jag även med min musik som jag skriver själv samt tränar mot nya mål med min PT Mårten Nylén, känd från Tv programmet Biggest Loser.
Om bloggen: Den här bloggen kommer att ge blickar från min vardag och det som är viktigt för mig. Just nu fylls dagarna med dansjobb och olika former av träning, musik och mat. Den kommer även att innehålla funderingar kring livet, drömmar och mål samt tips om hur man får ihop viljan att leva ett medvetet och hälsosamt liv med att ständigt vara på språng.
Varmt välkomna till min blogg!

Följ Sigrid på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Sigrid Bernson