Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Sigrid Bernson

“Bra” mat! Enligt mig!

1 augusti, 2014 | Kommentera (0)

20140801-220322.jpg
I love my boyfriend 🙂
Haha han vet verkligen att nÄgot av det bÀsta jag vet Àr en stor skÄl med massa frukt. Tack för den hÀrliga överraskningen.

Jag Àlskar mat, det Àr verkligen sant. Att fÄ Àta Àr verkligen nÄgonting jag blir glad av och nÄgonting jag vÀrdesÀtter högt i livet. Att Àta Àr ju nödvÀndigt men det kan vara ett av de hÀrligaste sÀtten att umgÄs pÄ, enligt mig.

20140801-220722.jpg
TyvÀrr Àr jag inte en sÄn person som kan Àta vad som helst utan att det pÄverkar min kropp och hÀlsa. Jag försöker Àta nyttig mat av frÀmst 3 anledningar.
1. Den första Ă€r att jag faktiskt mĂ„r bĂ€ttre, blir piggare och mindre sjuk nĂ€r jag Ă€ter enligt mig “bra” mat.

2. Den andra Àr att jag hÄller vikten och den kroppsform som jag trivs i.

2. Den tredje anledningen till att jag vÀljer bra mat Àr för att kunna unna mig att Àta lite onyttigare pÄ bjudningar eller pÄ dagar dÄ man helt enkelt vill festa till det lite. DÄ kan man verkligen njuta av mat som kanske innehÄller produkter som jag vanligtvis undviker.

20140801-221338.jpg
Jag skulle inte vilja pÄstÄ att jag gÄr pÄ nÄgon sorts diet, det Àr snarare en livsstil.

HÀr Àr nÄgra av mina personliga val angÄende mat:

Jag Àter inte vitt mjöl eller vitt ris, vanlig pasta eller liknande mat.
IstÀllet vÀljer jag att Àta rÄris, quinoa, matvete, eller fullkorn.

Jag Ă€ter inget vitt socker och försöker att vĂ€lja mat som inte innehĂ„ller onödigt socker eller andra onödiga tillsatser. Det blir en del lĂ€sande pĂ„ innehĂ„llsförteckningar men jag tycker det Ă€r viktigt och intressant, hittar man “bra” tillverkad mat sĂ„ vet man ju vilket mĂ€rke man ska köpa nĂ€sta gĂ„ng man handlar.

Jag Àter helst fisk eller kyckling framför rött kött. Lax Àr min absoluta favorit, Àven tonfisk.

Jag Àter mycket grönsaker och försöker alltid att vÀlja sÄ ekologiskt som möjligt.

Jag Àter kolhydrater till frukost och lunch men vÀljer oftast bort detta pÄ kvÀllen dÄ jag tycker det Àr onödig energi.

Jag Àter alltid mellanmÄl. Frukt, nötter, keso och liknande. Jag har ofta lÄnga dagar med mycket trÀning inblandad och dÄ Àr det viktigt att fylla pÄ med energi.

20140801-223122.jpg
Mat ska vara nĂ„gonting vi stoppar i oss för att mĂ„ bĂ€ttre, inte sĂ€mre. Det finns mĂ„nga Ă„sikter om vad som Ă€r “bra” mat och enligt mig fĂ„r man helt enkelt vĂ€lja att tro pĂ„ det man kĂ€nner Ă€r rĂ€tt för just sin egen kropp. SjĂ€lv vill jag Ă€ta det som jag mĂ„r bra utav, det som ger mig energi och som hĂ„ller mig frisk. Det Ă€r vad jag kallar “bra” mat. 🙂

Postad: 1 augusti, 2014 Av: Sigrid Bernson Kategori: Din kropp, Ditt val, Eat Clean, Eat Clean Train Dirty, ECTD, Forma kroppen, komma i form, Nyttigt, Okategoriserade | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Sigrid Bernson.
Ålder: 25 Ă„r.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma, pappa, syster och pojkvÀn.
SysselsÀttning: Dansare, artist, skÄdespelerska.
Om mig: Jag Àr en göteborgare som förÀlskat mig i Stockholm och stadens liv. Proffsdansare och dansar sedan fyra Är tillbaka i succeprogrammet Lets Dance, Tv4. LÄtskrivare och sÄngerska. Utbildad skÄdespelerska vid Calle Flygare teaterskola, 2 Är. Stort intresse för trÀning, kost och hÀlsa.
Fokus just nu: Är aktuell med dansshowen "En dans pĂ„ rosor" som vi sĂ€tter upp pĂ„ Metropol Palais hela hösten. Förutom dansen den hĂ€r hösten sĂ„ jobbar jag Ă€ven med min musik som jag skriver sjĂ€lv samt trĂ€nar mot nya mĂ„l med min PT MĂ„rten NylĂ©n, kĂ€nd frĂ„n Tv programmet Biggest Loser.
Om bloggen: Den hÀr bloggen kommer att ge blickar frÄn min vardag och det som Àr viktigt för mig. Just nu fylls dagarna med dansjobb och olika former av trÀning, musik och mat. Den kommer Àven att innehÄlla funderingar kring livet, drömmar och mÄl samt tips om hur man fÄr ihop viljan att leva ett medvetet och hÀlsosamt liv med att stÀndigt vara pÄ sprÄng.
Varmt vÀlkomna till min blogg!

Följ Sigrid pÄ Instagram

Följ mig pÄ Instagram

I appen – bara sök efter: Sigrid Bernson

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)