
Morotsscones utan mjöl!
29 september, 2014 | Kommentera (0)
Hjälp vad helgen springer iväg fort när man har föreställning varje dag. Helgens 3 shower var fantastiska och nu är det redan måndag igen!
Idag testade jag att baka nyttiga morotsscones utan vetemjöl till lunch! Det blev riktigt gott och receptet var busenkelt! Bra tips till den som vill äta lite nyttigare bröd som omväxling.
Recept: (2 st scones)
2 ägg
3 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl fint riven morot
Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå i 5 min. Forma två scones på bakplåtspapper och grädda i 200 grader i 10 min. Toppa med riven ost och rosmarin. 🙂
När det kommer till träning och resultat så är maten vi äter minst lika viktig som tiden vi lägger ner i gymmet.
Vill man ha en stark kropp på utsidan så gäller det att bygga kroppen från insidan.
Det gäller att veta vilken mat som är bra för kroppen och varför. Det gäller också att äta rätt sorts mat vid rätt tillfälle på dagen och i rätt mängd.
Sist men inte minst måste man också veta att bra mat inte behöver vara samma sak som “tråkig” mat. Det finns oändligt mycket recept på mat som stärker kroppen samt bygger våra muskler och immunförsvar. Däremot finns den maten sällan på snabbmatsställen utan det kräver lite ansträngning och intresse.
Jag älskar mat i allmänhet och är verkligen en person som ser fram emot alla måltider på dagen. När jag kombinerar bra mat och träning kan jag verkligen känna hur bra min kropp mår och jag känner mig väldigt stark och pigg i allmänhet. Att äta bra är ingen uppoffring för mig, det är en livsstil. Sedan ska ni veta att jag absolut kan unna mig att äta på restaurang och sötsaker vid speciella tillfällen. Det gör jag helt utan ångest eftersom jag på vardagar äter det jag vet stärker min kropp!
Härlig inspirationsbild på starka armar. Jag längtar till nästa gympass med Mårten Nylén! Vi har satt nya mål och jag är otroligt taggad! 🙂
Lämna ett svar