
Julmüsli
Postad: 22 december, 2013 Av: Sigrid Bernson Kategori: Eat Clean, Eat Clean Train Dirty, Frukost, komma i form, Okategoriserade, Recept, Tips | Etiketter: göra själv, jul, ledighet, müsli, recept | KommenteraDet är lättare än man tror att göra egen müsli. Det är också kul att veta precis vad det man äter innehåller.
Det är billigare i längden, det är gott! Med andra ord testa!
Här kommer mitt recept:
3 dl rågflingor
3 dl fiber havregryn
3 dl vanlig havregryn
3 dl dinkelgryn
2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1 dl linfrö hela
2 dl hackade valnötter
3 msk kakao
2 msk kanel
1 dl nyponpulver
1 dl nyponskal
Gojibär eller tranbär (strös över efter det att müslin varit i ugnen)
Blanda dessa ingredienser i en bunke. Och lägg ut på en djup plåt.
1 dl rapsolja eller olivolja
3 dl varmt vatten
Ca 1 msk honung eller agave
Koka sedan vatten och blanda vattnet med oljan och honungen/agavesirapen.
Häll sedan detta över müslin med en matsked så att det fördelas jämt. Blanda försiktigt och nyp ihop grynen.
In i ugnen 3 gånger 10 minuter. Rör om i müslin mellan. Ta ut plåten och låt den svalna.
Det är viktigt att müslin är torr när man tar ut den ur ugnen. Skulle den fortfarande vara blöt så låt den stå i ugnen lite längre.
Strö över gojibär eller varför inte torkade tranbär.
Förvaras torrt i en härlig burk.