
Julmüsli
Postad: 22 december, 2013 Av: Sigrid Bernson Kategori: Eat Clean, Eat Clean Train Dirty, Frukost, komma i form, Okategoriserade, Recept, Tips | Etiketter: göra själv, jul, ledighet, müsli, recept | KommenteraDet är lättare än man tror att göra egen müsli. Det är också kul att veta precis vad det man äter innehåller.
Det är billigare i längden, det är gott! Med andra ord testa!
Här kommer mitt recept:
3 dl rågflingor
3 dl fiber havregryn
3 dl vanlig havregryn
3 dl dinkelgryn
2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1 dl linfrö hela
2 dl hackade valnötter
3 msk kakao
2 msk kanel
1 dl nyponpulver
1 dl nyponskal
Gojibär eller tranbär (strös över efter det att müslin varit i ugnen)
Blanda dessa ingredienser i en bunke. Och lägg ut på en djup plåt.
1 dl rapsolja eller olivolja
3 dl varmt vatten
Ca 1 msk honung eller agave
Koka sedan vatten och blanda vattnet med oljan och honungen/agavesirapen.
Häll sedan detta över müslin med en matsked så att det fördelas jämt. Blanda försiktigt och nyp ihop grynen.
In i ugnen 3 gånger 10 minuter. Rör om i müslin mellan. Ta ut plåten och låt den svalna.
Det är viktigt att müslin är torr när man tar ut den ur ugnen. Skulle den fortfarande vara blöt så låt den stå i ugnen lite längre.
Strö över gojibär eller varför inte torkade tranbär.
Förvaras torrt i en härlig burk.
Egen müsli
Postad: 2 januari, 2013 Av: Sigrid Bernson Kategori: Frukost, Kost, längdskidor, Mål, Norska fjällen, Recept, Tips, Träning, Trysil | Etiketter: frukost, müsli, Norge, recept, tips, träning, Trysil, vardag | KommenteraGOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!
Hoppas att ni har firat in 2013 riktigt ordentligt.
Nu börjar ett nytt år som innehåller en massa nya möjligheter.
Visst känner man såhär i Januari att det vore skönt att lägga på ett extra kol på träningen.
Det är ju ett väldigt populärt och kärt nyårslöfte. Oavsett om man har lovat sig detta då raketerna sprakade på himlen eller inte så
är det bara en av många goda anledningar till att träna.
Nu kör vi!!
Idag är min sista dag här uppe i Trysil och därmed min sista skiddag.
Jag är väldigt nöjd med att ha åkt nästan alla dagar och ser det som starten på träningen 2013.
Söndagens tur blev 1,5 mil lång
Måndag och Tisdag gick åt till nyårsfirande i Sälen.
HEMMAGJORD Müsli
Det är lättare än man tror att göra sin egen müsli. En bra start på dagen och året.
Man kan själv välja sina favorit ingredienser och det är skönt att veta precis vad müslin innehåller.
Här kommer mitt recept: 🙂
5 dl Havregryn
5 dl Rågflingor
1,5 dl Linfrön hela + krossade
1,5 dl Vetekli + Vetegroddar
Nyponpulver några skopor
Blandas ihop och fördelas i en långpanna
2 msk Honung löses upp i
2 dl Uppvärmt vatten
0,5 dl olja
Blandas och hälles över grynblandningen. Nyp ihop grynen lite. Rör i frön och nötter.
Salta lätt, 1 krm Salt
Rosta i ugn 200° i 20 minuter, rör om då och då.
Låt svalna.
Blanda i tranbär.
Häll upp på burk med tättslutande lock.
Såhär blev min müsli.
Här är den precis uttagen ur ugnen och tranbären nyss pålagda.
Mums.