konsert spinningpass

Skippa träningen – gå på konsert istället

Danmarks tekniska universitet har genomfört en studie som visar att vi förbränner ungefär lika många kalorier under en konsert som på ett spinningpass skriver tidningen Gaffa.

Vid årets Roskildefestival i Danmark fick 20 festivalbesökare bära pulsmätare samtidigt som de såg konserter på festivalens stora scen. Resultatet visade att den fysiska aktivitet som utförs under en konsert bränner ungefär lika mycket kalorier som ett hårt träningspass.

Varierar vid olika konserter
Mätningarna gjordes under några av de större konserterna som Eminem, Bruno Mars, Nephew, The Minds of 99, Nick Cave & The Bad Seeds, Dua Lipa och Gorillaz. Och mätningarna avslöjar stora skillnader i energiförbrukning under de olika konserterna.

LÄS OCKSÅ: Tony Irving: “Dans är fenomenalt bra för kondition och styrka”

 

I klass med spinning
Mest kalorier brände besökarna av artisten Bruno Mars konsert, då låg den genomsnittliga kaloriförbrukningen på 1060 kalorier, vilket motsvarar ett spinningpass på ungefär två timmar. Men inte alla uppträdanden ledde till lika stor förbränning. Den danska artisten Saveus konsert gav en förbrukning av i snitt 509 kalorier och Eminem 871.

LÄS OCKSÅ: Därför är tystnad viktig för hjärnan

Fungerar som intervallträning
Studien liknar konsertbesök med intervallträning med varierande intensitet, inte olikt ett spinning- eller löppass.

Av redaktionen

Källa: Gaffa och Danmarks tekniska univeristet

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

koppar_kan_vara_orsaken_till_dina_halsoproblem

Koppar kan vara orsaken till dina hälsoproblem

Hälsa

Koppar är ett livsnödvändigt spårämne som kroppen behöver. Problemet idag är att vi snarare har för mycket koppar i kroppen än för lite. Har du problem med exempelvis utmattning, sköldkörtelproblem, sömnproblem, PMS, hormonobalanser, IBS, allergier, hudproblem, depression, oro, minnes- och koncentrationsproblem, kan det vara värt att se över dina kopparnivåer.

pizza

Pizza med sötpotatis och chèvre

Recept

Pizza kan varieras i det oändliga, detta recept har topping med bland annat sötpotatis, rödlök och chèvre. Botten bakas på näringsrikt dinkelmjöl och durumvete, kan bytas ut mot glutenfritt recept för den som önskar det.

mage skylt med ehec

Nationell spridning av ehec utreds

Kost

Sedan början av juli har antalet fall av ehec-infektion ökat i Sverige. Analyser visar att majoriteten är av samma typ och fall har rapporterats in från flera håll i landet. Myndigheter arbetar nu för att spåra källan.

Berith sitter i soffan med hundarna och stickar

Fri från värk och inte längre begränsad av artrosen

Värk

Berith Larsson har haft problem med artros i höfter och händer i flera år. Av en slump fick hon höra talas om grönläppad mussla – och bara efter en månad kände hon förbättringen.  – Jag har verkligen fått tillbaka mitt gamla aktiva liv. Kanske börjar jag dansa igen, säger hon.

Karl Dyall: Ryggskadan blev ett mentalt trauma

Intervju

Karl Dyall har alltid dansat, hans kropp är hans arbetsredskap. När ryggen inte längre fungerade som vanligt och smärtan tog över så tog det på psyket. Många år efter sitt första diskbråck opererade han ryggen och sedan ett år tillbaka är han helt smärtfri.