Johanna Bjurström tipsar

Skönhetsexperten tipsar: 5 multifunktionella hudvårdsprodukter

Har du bara några minuter att lägga på din skönhetsrutin?
Satsa på den nya trenden – och köp färre men mer noga utvalda produkter.

Syror, masker, nattkrämer, serum och rengöringar.
Att köpa hudvård kan bli en dyr historia. Den nya trenden minimalistisk hudvård handlar istället om att använde färre men mer noga utvalda produkter.
Och med en multikräm och en bra rengöring kan du komma långt. Här tipsar Kureras skönhetsexpert Johanna Bjurström om några av hennes multifunktionella favoriter.

LÄS OCKSÅ: 5 smarta knep för vackra händer

5 multifunktionella produkter

Dr Sannas multikrämDr Sannas multikräm
En multikräm med svartvinbärsolja som återfuktar och när den torra huden över hela kroppen. Jag använder den även för torra fötter och den fungerar också super om man har en tendens att få sprickor på hälarna.

Rosenserien morotsoljaRosenserien morotsolja
Den här morotsoljan återfuktar på djupet och är bra för den mest känsliga huden. Du kan även använda den på torra partier på kroppen, som ett serum innan du använder hudkräm, eller endast ha den som en nattkräm.

 

LÄS OCKSÅ: Här är årets bästa ekologiska skönhetsprodukter

Estelle Tild_biocareEstelle & Thild universalkräm
En universalkräm som skyddar mot kalla vindar och vårdar torra fläckar. Går också att använda som en mask. Sätt på den med ett tunt lager och låt ligga kvar, eller använd den som en kräm för ansiktet eller för hela kroppen. Passar både barn och vuxna.

Mette Picaut calming cocoon creamPicaut_cocos
Den här barriärkrämen passar både till en stressad och mogen hy och kan användas till läppar, nagelband och som en lyxig handkräm.

LÄS OCKSÅ: Följ med på Kureras ansiktsmaskskola

Dr sannas såpaDr Sannas hälsosåpa
Fungerar som en tvål för hela kroppen eller som ansiktsrengöring. Underbar att lägga i fotbadet eller i vanliga badet. Du kan även använda den som en lugnande produkt om du har fått ett sår eller ett bett. Låt den ligga på en stund och skölj sedan bort. Du kan även använda oljan som en kur för hårbotten. Massera in en stund, låt verka och skölj sedan ur.

Av redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Hjälp vid IBS och problemmage

Hälsa

Nästan var femte svensk lider av IBS – Irritable Bowel Syndrome. Det är en funktionell störning i tarmen som ger upphov till olika problem. Magsmärtor, förstoppning, svullnad och diarré är vanliga symtom. Att anpassa kosten efter magen är a och o. Och för att hjälpa till ännu mer kan probiotika ge en ännu bättre fungerade mage- och tarm.

Gör din egen kombucha

Drycker och smoothies

I Asien har kombucha sannolikt druckits i mer än tusen år, men i Sverige fick kombucha sitt stora genomslag för drygt tio år sedan.  Kombucha framställs genom fermentering av te, socker och en bakteriekultur. Det är enkelt och kul att göra själv. Skaffa en scoby och gör din egen kombucha.

 

Kvinna och över 50? Så bör du träna och äta för att långsiktigt må bra

Fakta

Det händer något när kvinnor passerar 50. Det handlar inte bara om att kroppen förändras av klimakteriet, kvinnor tappar även i muskelmassa, och mellan 50 och 65 är det extra viktigt hur livsstilen ser ut. En avhandling gjord av forskaren Peter Edholm visar att det är viktigt att träna styrketräning i kombination med en hälsosam kost rik på omega-3 fettsyror för att bibehålla god hälsa längre fram i livet.

kvinna med sömnproblem

Håll dig frisk med mer sömn

Hälsa

Vrider och vänder du dig i sängen? Svårt att komma till ro? Du är inte ensam, var tredje svensk har sömnproblem visar en ny undersökning. Men du har mycket att vinna på att ta tag i sömnproblemen – vi visar hur.

D-vitaminbrist kan ge svårare symtom för de som drabbas av covid-19

Hälsa

En metaanalys av placebokontrollerade studier visar att vitamin D skyddar mot luftvägsinfektioner. Därför bör man sträva efter att höja D-vitaminstatusen hos de som befinner sig i en riskgrupp för att få covid-19. Framför allt om de inte får i sig tillräckligt med D-vitamin via kosten eller genom solljuset. Det skriver läkarna Mats B Humle, Henrik Pelling och Susanne Bejerot i ett debattinlägg i Läkartidningen.

 

”Hudvård börjar på tallriken”

Hud

Hudvård börjar på tallriken. Det menar Maria Ahlgren, skönhetsjournalist och författare till Beautyfood-böckerna, som påstår att många av de funktioner som eftersöks i hudvård finns i helt vanlig mat.

Därför får vissa mer hål i tänderna

Hälsa

En ny avhandling vid Umeå universitet presenterade anledningen till att vissa av oss får mer hål i tänderna. En viss genvariant gör att du inte lika lätt känner smaken av socker – och vill äta mer – i kombination med en rad av olika bakterier som ger karies.

Håll tätt med app i telefonen

Forskning

Appen Tät är utvecklad vid Umeå universitet och hjälper kvinnor med urinläckage att hålla tätt. Under tio månader laddade 10 456 gravida och nyförlösta kvinnor ner appen och svarade på en kort enkät. 123 kvinnor ingick i en studie. Efter tre månader minskade besvären med inkontinens och urinläckage och kvinnorna fick en betydligt bättre livskvalitet.

 

E-handelsprodukter innehåller förbjudna ämnen

Eko/miljö

Nätshoppingen har ökat när social distansering blivit norm. Men tänker du på varifrån produkterna du köper på nätet kommer och vad de innehåller? Enligt Kemikalieinspektionen innehåller nästan åtta av tio produkter från företag utanför EU farliga och förbjudna ämnen, som bly och bor.

Kan gurkmeja ha effekt på virus?

Hälsa

Det finns över 7 000 vetenskapliga studier på den aktiva substansen curcumin som finns i gurkmeja. De hälsobringande effekterna kopplas till de inflammationshämmande egenskaperna. Det nya coronaviruset orsaker en betydande ökning av det inflammatoriska svaret i kroppen och därför väcks tankar om att curcumin kan vara ett komplement i behandlingen för att tillfriskna.

Så kan du skapa nya träningsrutiner

Hälsa

Veckor av hemmaarbete har blivit till månader. När din vardag är i förändring är det lätt att den fysiska aktiviteten kommer i andra hand. Se till att komma ut i friska luften och ansträng dig så mycket att du svettas. Det är inte bara positivt för hjärta, leder och muskler. Din mentala hälsa mår bra av aktivitet, speciellt nu när livet är så annorlunda på grund av coronarestriktioner.

 

 

Anna Ottossons immunstärkande drycker

Recept

Hon är en av Sveriges ledande dietister som bland annat driver programmet "Foodpower Cancerrehab". Här bjuder Anna Ottosson på två fräscha drycker som är fulla av näringsämnen, vitaminer och bioaktiva skyddande ämnen för din hälsa.