Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Gruppbild på 5 serum och en äldre kvinna

Skönhetspanelen testar: ansiktsserum

Ett serum under ansiktskrämen kan både lugna och strama upp hyn, reducera fina linjer och inte minst ge fukt, lyster och näring. Kureras skönhetspanel har testat fem naturliga serum – och utsett en favorit!

Serum för ansiktet kan vara såväl vattenbaserade som oljebaserade och används före din vanliga ansiktskräm, morgon och/eller kväll. Vilket serum du väljer beror på vilket tillstånd eller resultat du vill nå, samt vilken hudtyp du har. Vill du applicera fler serum gäller principen "lättast först", alltså ska ett vattenbaserat serum läggas närmast huden, därpå ett oljebaserat.

Rosenserien Vitamin C Serum with Rose Root 20 ml, 479 kr

Serum från RosenserienVad den lovar: “Ett djupverkande serum som ger en energikick med sitt stabiliserande C-vitamin och den vitaliserande och uppiggande rosenrot. Huden återfår och bibehåller sin spänst och lyster. Behandlingen kan återuppbygga hud som blivit solskadad.”

 

Vad panelen tycker:
Doftar lätt och mycket fräscht av ros – Rosenseriens ”signumdoft”. Smart och lyxigt utformad guldig flaska med pumpfunktion. Krämens konsistens är lätt och geléaktig och absorberas på några sekunder. Huden blir fräsch och pigg och får ny lyster. Känns både återfuktande och fuktbevarande och gav även en liten välkommen uppstramning i huden hos flera deltagare. Däremot önskade en testare med mogen hy att den skulle ha jobbat mer på djupet. Funkade även fint på en testare med känslig hy som brukar reagera på ros, efter en inledande lätt rodnad. Motsvarar förväntningarna på ett serum.

LÄS OCKSÅ: Skönhetspanelen testar: Multikrämer

Mossa Derma+ Instant Calming Serum 30 ml, 155 kr
Vad den lovar: “Ett djupt fuktgivande och lugnande ansiktsserum som lindrar stressad hud. Ekologiskt lingonextrakt, jojobaolja, hyaluronsyra och andra fuktgivande ingredienser verkar för att reducera obehag i huden och öka den vitala fuktigheten. Resveratrol - den kraftfulla molekylen i lingon, såväl som vitamin C och E skyddar mot yttre miljöpåverkan och hjälper till att motverka ålderstecken”.

Serum från Mossa

Vad panelen tycker:
Smidig, nätt och snyggt rosa tub med skruvkork. Serumets konsistens är mer som en lätt och lite mjölkig kräm, och är svagt ljusrosa i färgen. Doftar härligt sött av lingon vilket flera i panelen gillade skarpt, medan några tyckte var en för ”godisaktig” respektive syntetisk doft. Serumet går lätt in i huden, där den ger fukt och mjukar upp huden, hos de allra flesta. Någon testare tyckte inte ”att det hände så mycket i ansiktet”, det vill säga att serumet inte är så aktivt. Men stort plus för att den passar känslig hy just på grund av detta, och tack vare återfuktande och lugnande ämnen. Under en dag- eller nattkräm gör den jobbet!

LÄS OCKSÅ: Släck törsten hos torr hy med fikonkaktusolja

Joik Silky Facial Oil Serum 30 ml, 379 kr
Vad den lovar: “Ett silkeslent serum som föryngrar, ger näring samt slätar ut fina linjer och rynkor. Serumet är fullproppat med dyrbara oljor och johannesörtextrakt som lugnar hudirritationer och främjar hudens läkningsprocess. C-vitaminrikt hjortronextrakt ger en jämnare, ljusare hudton och ungdomlig lyster, medan eterisk olja av rosenträ piggar upp glåmig hy.”

 

Vad panelen tycker:

Serum från JoikEn stilren pumpflaska i glas med ett oljeserum som doftar diskret eteriskt och är enkelt att applicera jämt men tar en liten stund på sig att sjunka in i huden. Serumet är relativt drygt och en normal/blandhy kan därför bli lite oljig om en tar för mycket. En torrare hy, särskilt på vintern, kan däremot lätt tillgodogöra sig det. Huden känns verkligen smidig, mjuk och återfuktad efteråt. En testperson med känslig och reaktiv hud var först skeptisk till den eteriska doften (som dock älskades av flera andra i panelen), som kan innebära hudirritationer. Men serumet var lugnande, dämpade lätt rodnad och mjukade verkligen upp vintertorr och trött hud i en bestående effekt hela dagen. Sammanfattningsvis en fantastisk produkt som känns mer som närande ansiktsolja än ett serum.

LÄS OCKSÅ: 5 frågor om probiotisk hudvård

AnnMarie Börlind AquaNature Rehydration Serum 50 ml, 399 kr

Vad den lovar: “Intensivt fuktgivande serum med botanisk hyaluronsyra, som återställer hudens naturliga fukthalt så att fina linjer och rynkor slätas ut. Balanserar talgproduktionen och drar ihop porerna. Huden blir smidig och får ny energi”.

Serum från AnneMarie Börlind

Vad panelen tycker:
En storfavorit hos hela panelen som är idel hyllningsrop! Ett effektivt fuktgivande serum som gör sitt jobb på djupet och passar såväl mogen som känslig hy. Har en fräsch och lätt doft och serumets fylliga, gelékonsistens känns exklusiv, är dryg och lätt att applicera ur den lyxiga pumpflaskan i glas. Lätt att smörja in och ger mycket lyster, smidighet och en uppstramning av huden, som välkomnas av flera i panelen. Ett par testpersoner upplevde att det tar ett tag för serumet att gå in i huden dock.

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ: Så maxar du effekten av hyaluronsyra

Jabushe Anti-Wrinkle serum 15 ml, 249 kr

Vad den lovar:Mycket aktivt hudvårdsserum som reducerar och förebygger rynkor effektivt genom punktbehandling. Serumet återger huden spänst och lyster samt motverkar torrhetsrynkor. Fri från parabener, mineraloljor, silikoner och PEG-ämnen”.

Serum från Jabushe

Vad panelen tycker:
Den lilla, mycket nätta tuben innehåller en vit, doftfri kräm som kommer ut i en liten smal ”sträng” vilket gör att den känns mer som en punktbehandling än ett serum för hela ansiktet. Serumet innehåller aktiva ingredienser som märks hos de allra flesta när de verkar i huden, det pirrar eller sticker lite, vilket talar för att den jobbar på djupet. En testare upplevde hetta och sveda, så har man känslig hy kan man behöva ta det försiktigt med andra ord. Huden stramas upp och efter någon veckas användning syns en aning färre fina linjer, men känns däremot inte återfuktande.

Av redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

ek

Ekved kan hjälpa kroniskt trötta

Övrigt

Från franska ekar utvinns ett vattenextrakt som ger extra energi till mitokondrierna – cellens eget kraftverk. Studier har visat att sömnproblem och kronisk trötthet blivit bättre av extraktet. Även fullt friska sportande personer gynnades – där visade rapporter att muskelmassan ökade och återhämtningen gick snabbare.

man och kvinna skrattar

Örten som höjer mannens aptit på livet

Naturlig hälsa

Att känna sig stark, frisk och ung länge – det vill nog alla. Men med ökad ålder blir de allra flesta lite tröttare. Mineraler och växter från naturens apotek kan hjälpa oss att behålla en hel del av ungdomens styrka lite längre. Men finns det något som kan bidra till att mannen kan bibehålla sin ungdoms nivåer av testosteron längre? Kurera frågade örtexperten Jan G Bruhn.

kvinna knyter sko

Så blir din konditionsträning effektivare

TRÄNING

Att ha en livsstil som innefattar olika former av fysisk aktivitet är enormt viktigt för hälsan. Vissa ser fram emot sina träningspass medans andra gör det med sviktande motivation, och för att man måste. För att få mycket ut av sin konditionsträning kan man effektivisera den.

 

Fyra vänner ler och håller om varandra

Psykologen: så hittar och behåller du goda vänner

Mental hälsa

Forskning visar tydligt att starka relationer till andra gör oss lyckliga och ger längre och friskare liv. Ändå har vi en förmåga att underskatta och bortprioritera våra vänner. Men vad kännetecknar en god vänskapsrelation? Och hur skapar vi och bibehåller goda vänskaper över tid?  Bokaktuella psykologen Frida Andersson svarar.

Tareq Taylor

Tareq Taylor: ”Jag blev sjuk av skräpmat”

Hälsa

Vare sig mobbingen i barndomen, för mycket skräpmat eller en bruten nacke har kunnat stoppa Tareq Taylor från att leva sin dröm – att vara ”njutningsleverantör”, som han själv kallar kockyrket. Hans önskan är att beröra i allt han gör och få folk att må bra. Men han vill se en ny definition av begreppet hälsa.                           

Rotfruktslasagne med bönor

Tareq Taylors enkla rotfruktslasagne

Recept

Rotfrukter hör hösten till, och lasagne är både perfekt vardagsmat och rejäl "comfort food" när vinden viner utanför knuten. Denna smakrika vegetariska lasagne är signerad tv-aktuella stjärnkocken Tareq Taylor.

De har startat en klubb som motverkar utbrändhet

Mental hälsa

Många av oss  försöker hinna med "allt" i en hektisk vardag, och har samtidigt glömt hur man har en hobby, är kreativ och "leker" som vuxen. Vi tappar kontakten med oss själva och andra och hittar inte ro och livsbalans. Det ville Julia Hagnäs och Lindsay Hedenskog ändra på och startade något som de själva behövde – en klubb som motverkar utbrändhet.

 

 

Montage: Lotta Lagerberg och närbild på dansande fötter

Krönika: “Du passar inte in här!”

Krönikan

Det här är den sista delen i en krönikeföljetong, där vi fått följa Lotta Lagerberg på sin dansskola för 40-plussare under coronapandemin. På dag tre kommer hon till en avgörande insikt. Med dessa krönikor vill Lotta belysa gruppdynamik, utanförskap och fenomenet "vi och dom".

Kvinna sover

Problem att sova? Så här kan du göra

Hälsa

En av tre svenskar lider av sömnsvårigheter då och då. Det kan vara allt från insomningsproblem eller att vakna och inte kunna somna om. Att inte få tillräckligt med sömn påverkar vår hälsa negativt. Det finns mycket du kan göra för att sova bättre.

tonåring avvisar förälder

Guiden som ska minska på bråken mellan tonåringar och föräldrar

Barn

När tonåringar bråkar är det en form av frigörelse från föräldrarna i kombination med hormonsvängningar och kroppsliga förändringar. Men tonårsbråken är inte alltid lätt för föräldrarna. Därför har organisationen Mind och Apoteket hjärtat tagit fram en guide som ska göra det lättare att navigera när bråken uppstår.

 

Dansgrupp

Krönika: “Att våga ta sin plats”

Krönikan

I denna krönika, som är andra delen av tre i en krönikeföljetong, får vi följa Lotta Lagerberg på dag två av sin dansskola för 40-plussare, där hon kämpar för att våga ta sin plats i en redan sammansvetsad grupp. Med sina krönikor vill Lotta belysa problem som utanförskap, utfrysning och "vi och dom".

 

flicka gränser i sand

Bakterier bygger barns immunförsvar

Barn

Det är viktigt med god handhygien, speciellt i dessa virus- och pandemi-tider. Men det finns faktiskt gånger vi kan stanna upp och tänka efter runt handhygien. För att barn ska kunna utveckla ett starkt immunförsvar krävs att de blir utsatta för mikrober av olika slag.

kvinna tränar framför datorn

Så här lätt får du en starkare kropp

TRÄNING

Efter att vi passerat 45 förändras kroppen och utsätter man inte den för påfrestningar så tappar du lättare muskulatur. Det påverkar oss på så sätt att vi orkar mindre,  får en sämre balans och därmed riskerar att göra illa oss om vi ramlar.  Det är viktigt att se till att belasta musklerna. Har du ett stillasittande jobb och inte cyklar eller går till ditt arbete bör du lägga in tre styrkepass i veckan samt se till att röra på dig en halvtimma varje dag.

ung glad kvinna sträcker upp händerna

D3 och zink minskar risken att insjukna i covid-19

Hälsa

Nya analyser visar att risken för att insjukna i covid-19 ökade med 90 procent vid brist på D3 och zink. Rapporten visade också att D3 och zink ger ett starkt skydd mot svårare symtom för den som insjuknat i covid-19. Det skriver Nordic Nutrition Councils på sin hemsida.

Paranötter i en skål

Därför är paranötter så nyttiga

Kost

Paranötter är inte bara goda, det är riktigt hälsosamma också. Förutom att de innehåller vitaminer och mineraler så är halten av nyttiga fetter hög. Äter du en paranöt per dag så får du i dig dagsdosen av selen.