Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Kureras skönhetspanel testar multikrämer

Skönhetspanelen testar: Multikrämer

Har du torra fläckar, sprucken hud på armbågarna eller fnasiga nagelband?
Då har du troligtvis användning av en multikräm.
Här har Kureras skönhetspanel testat sex sorter och valt ut en favorit.

En multikräm är en produkt som går att använda till fler ändamål än bara ett – kanske till att smörja in sprickor på hälarna, som en fetare nattkräm eller som en vårdande handkräm.
Kureras skönhetspanel har testat några varianter med lite olika egenskaper och valt ut en favorit.

LÄS OCKSÅ: Skönhetsexperten tipsar: 5 multifunktionella hudvårdsprodukter

Dr Sannas multikrämDr Sannas multikräm 100 ml, 199-249 kr
Vad den lovar:Gör din hud mjuk och smidig samtidigt som den återfuktar och ger ett skydd mot uttorkning hela dagen. Innehåller olika fettsyror från kokosolja, sheasmör, svartvinbär och baobab som arbetar både med återfuktning och skyddar huden mot yttre påfrestningar. ”

 

Vad panelen tycker: Söt lila burk att ha framme på hyllan. Sticker ut i testet då den är mer av en faktisk kräm än en salva som flera av de andra känns som. Huden blir mjuk och fin efter användning och den funkar mjukgörande på fötter, händer, armbågar och läppar. ”Testade den här på torra armbågar, och morgonen därpå var de märkbart mjukare”, säger en ur panelen. Fungerar skyddande i ansiktet vintertid, om man inte har redan har fet hy, för då känns den för fet. Dock kladdar den lite, så tänk på att inte sätta på kläder direkt efter insmörjning. Lite väl dyr för sitt innehåll. Krämen doftar också lite speciellt, till och med lite smörigt, vilket inte är någon favorit hos flera ur panelen. En ur panelen tycker dock att den diskreta doften är ett stort plus.

LÄS OCKSÅ: Naturligt snygg med grön skönhetsdetox

A.Vogel Bioforce creme 35 g 129 krVogel multikräm
Vad den lovar: ”Innehåller ekologiska, färska växtoljor och örtextrakt som johannesört, kryddsalvia, slåttergubbe och ringblomma, och har en mängd olika användningsområden. Salvan är bland annat utmärkt vid torr och flagande hud och lugnar och vårdar huden efter rakning. ”

Vad panelen tycker: En riktig bubblare i den minst flashiga förpackningen - en enkel metalltub med skruvkork som du får ut sista droppen av och som är lätt att ha med i necessären eller i handväskan . Tuben känns hygienisk, du kladdar inte med fingrarna i krämen. Doftar lätt av citrus och  även av mandel, som man antingen är förtjust i eller inte. Dryg och fet kräm som kräver att man får massera in den ordentligt. Krämen mjukgör effektivt och läker även små sår. ”Jobbet den gör är faktiskt outstanding. Den läker torra partier som ingen annan. Favorit!”, säger en ur panelen. ”Det här är som en klassisk zinkpasta. Fet och skyddande på nariga och utsatta partier, som en skyddande hinna”, säger en annan ur panelen. Passar också perfekt på torra vinterfötter och armbågar och till torra läppar och ibland även till ansiktet om man är en torris. ”Den känns lugnande på huden, men använder jag den i ansiktet ger den finnar”, tycker en ur panelen.

Bi Pro salvaBi Pro bisalva 30 ml 65-99 kr
Vad den lovar: ”Kan med fördel användas för all slags hudvård. Torr hy, skavsår, nagelband, torra armbågar, förhårdnader, hudsprickor och andra lindriga hudbesvär. Detta är bara några av de många hudåkommor som hundratusentals personer lindrat med hjälp av BI-PRO Bi-salva.”

 

Vad panelen tycker: En fet kräm som kommer i liten behändig burk med en gulaktig lite fastare kräm som är lätt att ha med sig i väskan eller necessären. ”Den här klassiska bisalvan osar mer husapotek än lyxig spa-stund”, tycker en ur panelen. ”Som en ekovariant av klassiskt vaselin”, säger en annan. Doftfri, vilket är bra för den doftkänsliga. ”Personligen hade jag dock förväntat mig mer av en honungsdoft med tanke på förpackningens utseende”. Funkar bra till hela familjen och gör jobbet på fnasiga armbågar men även på torra vinterhänder och fötter och torrsprickor. Funkar också bra på nagelband, sprickor på fingertopparna och torra knän. Krämen får dock masseras in ett bra tag för att sjunka in och inte lämna feta fläckar.

LÄS OCKSÅ: Kureras skönhetspanel testar: Body lotions

Weleda skin food 30 ml 59-79 krWeleda multikräm
Vad den lovar:”En universalkräm som vårdar torr och narig hud och gör den mjuk och smidig. Innehåller naturliga växtingredienser som ringblomma, kamomill och styvmorsviol - traditionellt använda för sin lugnande och vårdande effekt på huden.”

Vad panelen tycker: Den tidigare metalltuben har bytts ut mot en tub i plast med uppfällbart lock. Plus för den smidiga och hygieniska förpackningen eftersom man inte behöver doppa fingrarna i burken. Lätt att ha i necessären eller i handväskan!
Rik och vårdande kräm med fräsch citrusdoft, kanske är den dock lite för intensiv för att vara optimal som ansiktskräm eller för att passa till hela familjen. Räddar och vårdar torr hud i vinternöd och passar bra för riktigt torra händer, fötter och armbågar. ”Det här är en klassiker som vunnit priser och som jag brukar ha som handkräm vintertid. Och även i ansiktet ibland på vintern. Fet men inte för fet för torr hy, särskilt på vintern/i blåst”, säger en ur panelen. ”Lite för fet för ansiktet men jag testade på mina torra läppar och det funkade också.”, säger en annan. Väldigt prisvärd tycker panelen!

Mette Picaut multikrämMette Picaut calming cocoon cream 50 ml 729 kr
Vad den lovar: ”Lugnar en stressad och obalanserad hud och stimulerar de vitala funktionerna hos en mogen hud. Huvudingredienserna utgörs av ett avancerat biokomplex med ekologisk avokado, kokosolja, vild jam och naturliga phytosteroler.”

 

Vad panelen tycker: Snygg, lyxig och generös burk som gärna får stå framme i badrummet. Många plus för den lugnande formulan för reaktiv hud och att den är doftfri. Några ur panelen tycker dock att det är synd att krämen inte har en doft, det förhöjer alltid helhetsupplevelsen. Fet och kladdig kräm, som känns skön att smörja in, men en rekommendation är att sätta upp håret vid eventuell insmörjning i ansiktet. Jättebra på torra partier som knän och nagelband, och “knottriga” och torra barnkinder och axlar. ”Gick in bra på fötterna och armbågarna. Mjukgjorde även mina eksem på händerna”, säger en ur panelen. Flera ur panelen väljer att inte använda den i ansiktet på grund av att den är så fet. ”Jag testade den i ansiktet med förhoppning om att den kunde bli en nattkräm, men huden blev tyvärr grövre och fick större porer”, säger en. ”Smörjde in ansiktet och dekolletage på kvällen och vaknar upp med känslan av att ha sovit en natt med välgörande och vårdande ansiktsinpackning”, tycker en annan. ”Händer och fötter blev lena och mjuka och efter någon dag var förhårdnader runt nagelbanden nästan helt borta”, säger en annan. Har testets i särklass dyraste innehåll, och panelen tycker att krämen är lite väl dyr, även om burken är stor.

LÄS OCKSÅ: Ex-modellen Mette Picaut tar priset för naturlig hudvård

ESSE Sensitive Nourish Moisturiser 50 ml 679 krEsse multikräm
Vad den lovar: “Framtagen för att förbättra barriärfunktionen i torr och känslig hy. Lågmolekylär hyaluronsyra ger en boost till huden med fukt och har även en anti-aging effekt.”

Vad panelen tycker: En fin glasburk med en lätt doft av något som är svårdefinierat. En ur panelen tycker att doften påminner om lera. En lättare kräm än de andra i testet, som ändå känns som om den gör jobbet på djupet. ”Testade som nattkräm - skönt! Testade även på torra fötter där den gick in snabbt och gjorde jobbet”, tycker en ur panelen. Passar bra till fötterna, torra nagelband och även som dag- eller nattkräm till ansiktet om man är i behov en fetare kräm. ”Smörjde in händerna med den och den var bäst för mina eksem”, säger en ur panelen. Krämen är dock inte så lätt att smörja in. ”Smörjde in ett tunt lager i ansiktet efter tvätt och känns nästan som en solskyddsfaktor och som att man har en mask på sig, eftersom huden blir aningen stel efter insmörjning.”.

Av redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

echinacea blommor

Echinacea – örten som kan minska behovet av antibiotika

Forskning

Forskare i Schweiz har kunnat visa att Echinaforce, det traditionella växtbaserade läkemedlet som används vid förkylning och influensa, kan minska behovet av antibiotika hos barn och därmed risken för antibiotikaresistens. Forskarna har även kunnat visa att växten röd solhatt kan inaktivera viruset som orsakar covid-19.

kvinna vid matbord som sätter upp handen mot sämre mat

Så kommer du in i bättre matvanor

Kost

Snart har hela januari passerat och kanske tillhör du dom som vill äta mindre och sundare, men har svårt att få regelbundenhet och hälsosammare matvanor. Du är långt ifrån ensam – och det finns bra knep. Kureras expert, näringsmedicinska terapeuten Fredrik Ölander, hjälper dig att hitta tillbaka till ett sunt och hälsosamt ätande.

hand visar nej till ett glas vin

Det här ligger bakom kvinnors alkoholproblem

Forskning

Kvinnor har de senaste decennierna ökat sin alkoholkonsumtion. En av anledningarna är att samhället är mer jämlikt. Men det ökade drickandet har också gett missbruksproblem. En doktorsavhandling av Fides Schückher beskriver att framförallt trauman i barndomen, men också föräldrars missbruk och personliga egenskaper ligger bakom alkoholmissbruket.

 

Sex olika balsam som Kureras skönhetspanel har testat

Skönhetspanelen testar: Balsam

Kurera testar

Ge ditt torra och spröda hår en dos kärlek i form av ett återfuktande och glansgivande balsam. Men vilket är bäst – och vilket passar för just ditt hår? Kureras skönhetspanel har testat några naturliga balsam och valt ut en favorit.

 

kvinna badar bastu

Bastubad – en riktig dunderkur för hälsan

Hälsa

Mitt i vintern badar vi extra mycket bastu för att det värmer skönt. Fortsätt med det! Bastubad är inte bara en härlig upplevelse, det kan minska risken för demens, stroke och hjärt-kärlsjukdomar. Regelbundet bastubadande verkar även kunna minska ångest, lindra värk och kan förbättra sömnen.

kvinna på vinterväg sträcker ut armarna

I dag är det kramens dag – lär dig kramas digitalt

Hälsa

Det har snart gått ett år sedan vi uppmanades att hålla social distans för att inte smitta varandra med coronavirus. Baksidan av allt det bra som avstånd mellan varandra medför så saknar nog de allra flesta att kramas. Men du kanske inte visste att musik eller en film som associeras med glädje kan aktivera samma centrum i hjärnan som en verklig kram – så lär dig kramas digitalt.

En tallrik med rött kött och sallad

Svenskt antibiotikafotavtryck är fortsatt stort

Eko/miljö

Antibiotikafotavtrycket är ett begrepp som beskriver den mängd antibiotika som används för att föda upp djur som så småningom blir vår mat. En ny rapport visar att Sverige har mer antibiotika på tallriken än i vår egen djuruppfödning – vilket innebär ett betydande avtryck.

trött mamma häller upp kaffe

10 vanliga tecken på järnbrist

Kost

Sex av tio kvinnor lider av trötthet och många har känt sig trötta under ett år eller mer. En långtidströtthet som de upplever påverkar vardagen. Trötthet kan bero på många saker, men för de kvinnor som är i fertil ålder och känner sig trötta finns en tydlig koppling till järnbrist. Här är tio vanliga tecken på järnbrist.

 

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

 

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Hälsa

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

 

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".