Annons
Annons

Smarrig citronkaka

God citronkaka som formligen smälter i munnen.

Redaktionen

12 mars, 2013
Smarrig citronkaka
Dela inlägget

God citronkaka som formligen smälter i munnen.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Ingredienser

175 g smält smör
2 ägg
3 dl sukrin
1 msk fiberhusk
rivet skal av 1 citron
1/2 dl pressad citron
2 dl mandelmjöl
Pofiber och smör till formen

Garnering:
Sukrin melis

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smör och bröa en rund sockerkakasform (använd gärna pofiber istället för ströbröd).
Tvätta/gnugga citronen noga i vinäger. Vinäger tar bort eventuella bakterier och kemikalier. Tvätta den sen i vatten. Riv skalet smått.
Blanda ner ägg socker, citronskal och saft i det smälta avsvalnade smöret.
Mandelmjölet ska i sist.
Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter längst ner i ugnen.
Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
När kakan svalnat, pudra över sukrin melis och servera med vispad grädde.

Annons
Annons