somrig yoghurtglass

Somrig yoghurtglass med lakrits och hallon

Fakta

Receptet kommer från Urtekram.

Smakkombinationen hallon och lakrits i en hemgjord, krämig yoghurtglass är oslagbar. Servera med färska bär och mörk choklad. 

Fakta

Receptet kommer från Urtekram.

Ingredienser

Glass
5 dl naturell ekologisk matyoghurt (10%)
400 g frysta ekologiska hallon
1/2 dl färskpressad ekologisk apelsinjuice
4 msk kokossocker
1 1/2 msk rålakritspulver
1 tsk rivet ekologiskt apelsinskal

Topping
100 g färska ekologiska bär, exempelvis björnbär
50 g mörk choklad (70% kakaohalt)
1 tsk rålakritspulver

Gör så här

Koka upp apelsinjuice och kokossocker, vispa tills sockret löst sig, låt svalna. Mixa yoghurt, hallon, sockerlag och lakritspulver tills slätt med stavmixer eller i matberedare. Häll yoghurtsmeten genom en finmaskig sil, tryck igenom smeten med hjälp av en slickepott, för att sila bort hallonkärnorna. Blanda ner apelsinskalet i yoghurtsmeten.

Med glassmaskin: Häll ner yoghurtsmeten i glassmaskinen och följ instruktionerna för din glassmaskin.

Utan glassmaskin: Häll yoghurtsmeten i en frystålig burk och ställ in i frysen. Ta ut och kör smeten i matberedare eller mixa krämig med mixerstav var 30 e minut, tills glassen är helt fryst, ca 3-4 timmar. Detta är för att krossa iskristallerna som bildas.

Servera yoghurtglassen med färska bär, hackad mörk choklad och lakritspulver pudrat på toppen.

Av redaktionen

Sugen på fler recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

koppar_kan_vara_orsaken_till_dina_halsoproblem

Koppar kan vara orsaken till dina hälsoproblem

Hälsa

Koppar är ett livsnödvändigt spårämne som kroppen behöver. Problemet idag är att vi snarare har för mycket koppar i kroppen än för lite. Har du problem med exempelvis utmattning, sköldkörtelproblem, sömnproblem, PMS, hormonobalanser, IBS, allergier, hudproblem, depression, oro, minnes- och koncentrationsproblem, kan det vara värt att se över dina kopparnivåer.

pizza

Pizza med sötpotatis och chèvre

Recept

Pizza kan varieras i det oändliga, detta recept har topping med bland annat sötpotatis, rödlök och chèvre. Botten bakas på näringsrikt dinkelmjöl och durumvete, kan bytas ut mot glutenfritt recept för den som önskar det.

mage skylt med ehec

Nationell spridning av ehec utreds

Kost

Sedan början av juli har antalet fall av ehec-infektion ökat i Sverige. Analyser visar att majoriteten är av samma typ och fall har rapporterats in från flera håll i landet. Myndigheter arbetar nu för att spåra källan.

Berith sitter i soffan med hundarna och stickar

Fri från värk och inte längre begränsad av artrosen

Värk

Berith Larsson har haft problem med artros i höfter och händer i flera år. Av en slump fick hon höra talas om grönläppad mussla – och bara efter en månad kände hon förbättringen.  – Jag har verkligen fått tillbaka mitt gamla aktiva liv. Kanske börjar jag dansa igen, säger hon.

Karl Dyall: Ryggskadan blev ett mentalt trauma

Intervju

Karl Dyall har alltid dansat, hans kropp är hans arbetsredskap. När ryggen inte längre fungerade som vanligt och smärtan tog över så tog det på psyket. Många år efter sitt första diskbråck opererade han ryggen och sedan ett år tillbaka är han helt smärtfri.