Äntligen midsommar och ännu en orsak till att sitta lång tid vid matbordet för att umgås och äta massor av god mat. Jag tycker om att ställa den allra somrigaste maten på matbordet. För mig är midsommarens mat fräsch och baserad på rotfrukter, grönsaker och örter. Självklart är all mat ekologisk och gärna så närproducerad som möjligt.
Kombinationen av ugnsrostade rödbetor, balsamicodressing och pinjepermesan samt örter, blir så fantastiskt god. Det är viktigt att du använder en god och högkvalitativ extra virginolivolja samt fräscha råvaror. Rödbetsblandningen serveras på en krispig purjolöks”rösti”. Med lite ugnsgrillad sparris, höjs sommarkänslan och smaken ytterligare. Addera gärna mer ruccola än vad jag har gjort på bilden.
Glad midsommar!
Receptet är gjort på uppdrag av tidningen Kurera. https://kurera.se/gron-midsommarmiddag
Följ mig gärna på Instagram: https://instagram.com/sophie_bohnstedt