Jag njuter lika mycket varje gång jag äter kokosyoghurt, särskilt när jag äter den tillsammans med bär och granola. Personligen älskar jag att krydda min kokosyoghurt med lite kanel och ingefära. Yoghurten passar också som ingrediens i såser, röror eller som tillbehör till grytor. Det finns kokosyoghurt att köpa i många välsorterade butiker och hälsokostaffärer. Det är dock en speciell känsla att göra egen kokosyoghurt. Dessutom blir det väldigt gott.
Recept
1 burk ekologisk kokosmjölk (cirka 18 procents fetthalt)
2 probiotikakapslar (köp en av hög kvalitet)
- Tvätta en glasburk mycket noggrant. Sterilisera gärna burken.
- Häll ner en burk kokosmjölk i glasburken och blanda runt med en träslev så att den blir jämn och fin.
- Tillsätt två probiotikakapslar. Blanda.
- Täck burken med en tygtrasa. Kokosyoghurten ska kunna andas. Låt stå i den varmaste delen i köket, förslagsvis i ett skåp eller i ugnen om du inte har den på.
- Rör gärna om med en träslev en gång om dagen.
- Yoghurten är färdig efter cirka 48 timmar. Om du vill ha mindre syra, låter du den stå något kortare. Då är dock kokossmaken mer framträdande.
- Förvara i kylskåp med lock. Yoghurten kommer tjockna och bli ännu krämigare i kylan. Håller i cirka en vecka.