Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Mat för hälsan och planeten

Chia-milkshake med saffran, kokosgrädde, pistagenötter och limezest

För många år sedan skapade jag den här goda och nästintill rå "milkshaken" till Rawfoodmiddagar.se. Jag älskar kombinationen av saffrans"milkshake" tillsammans med vaniljgrädde, limezest och pistagenötter.

Jag lärde känna Catherine och Micke som startade Rawfoodmiddagar.se för drygt 10 år sedan och vi umgicks en hel del. På den tiden kallades de för "SuperCat" och "SuperMike". Mer positiva och sprudlande människor får man leta efter. Jag är tacksam för den glädje och klokskap som de spred omkring sig.

För att kunna vispa kokosgrädde från kokosmjölkbehöver du ställa in kokosmjölken i kylskåpet över natten. Då lägger sig den tjockare och mer fasta delen av kokosmjölken ovanpå kokosvattnet. Tänk på att välja en kokosmjölk med en hög andel fett. Välj såklart en ekologisk kokosmjölk! Tänk också på att frysa in mogna bananer i tid.

CHIA-MILKSHAKE MED SAFFRAN

3 dl mandelmjölk eller ris- och kokosmjölk

2 medjooldadlar

1/2 tsk vaniljpulver

2,5 msk chiafrö

4-5 frusna mycket mogna bananer

1 paket saffran

KOKOSGRÄDDE

400 gram (eller mer) kokosgrädde

1/2 tsk vaniljpulver

1 stor medjooldadel

DEKORERING

Hackade pistagenötter

Myntablad

Zest från 1 lime

1. Mixa mandelmjölk med dadlar och vaniljpulver i en blender. Blanda mjölken med chiafrön i en skål och låt stå i minst 30 minuter. Rör om då och då.

2. Vispa under tiden upp det översta och tjockare lagret av kokosmjölk till grädde i en blender. Om du inte har en blender, kan du välja en annan sötning (t.ex. flytande sötning, steviapulver eller kokossocker) och vispa för hand eller med en elektrisk visp. Låt stå i kylskåp så länge.

3. När chiafröna har svält, mixa bananer och saffran för sig i en blender eller matberedare. Det ska bli en glassliknande konsistens. Tillsätt chiablandningen och mixa snabbt ihop allt.

4. Häll upp chiashaken i glas och servera med grädden. Dekorera gärna med pistagenötter, mynta och limezest.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Chokladmousse på hasselnötter

Chokladmousse på hasselnötter

Okategoriserade

Vad sägs om en försvinnande god och fluffig chokladmousse som smälter i munnen och tangerar till att kännas som en chokladpudding i konsistensen? Dessutom är den utan raffinerat socker och mejeri. Jag mixar upp min chokladmousse i en blender. Dels blir dem helt slät och dels tycker jag den blir mer fluffig i konsistensen än […]

Tomatbakelse med ägg, greek white, rödlök och basilika

Tomatbakelse med ägg, greek white, rödlök och basilika

Okategoriserade

Det här blev en läcker liten rätt med smaker från det italienska köket. Med lättrostade pinjenötter hade det smakat ännu mer italienskt, men nu råkade furikaken stå och blänga på mig i kylskåpet… De små tomatbakelserna skulle passa perfekt på en brunch. Jag köper de mest fantastiska ägg jag har smakat på väldens finaste butik […]

TikTok pasta med tomat, vegansk fetaost och basilika

TikTok pasta med tomat, vegansk fetaost och basilika

Okategoriserade

Det finns nog en anledning till att den berömda TikTok pastan har blivit så populär. Vem tackar nej till en kombination av fetaost, små söta tomater, vitlök, italienska kryddor, chili och basilika? Och dessutom i kombination med pasta?  Rätten är enkel att göra och smakar fantastiskt. Jag kan verkligen rekommendera att använda den veganska fetaosten som […]

Indisk lins- och sötpotatissoppa

Indisk lins- och sötpotatissoppa

Okategoriserade

Som jag skrivit tidigare, är någon del av mig nog en indiska. Jag äter gärna indisk mat minst en gång i veckan, föredrar indiskt när jag går på restaurang och hade allvarliga cravings efter indisk mat under samtliga av mina tre graviditeter. Den här ljuvliga soppan är enkel att göra även om den innehåller relativt […]

Kladdiga ljusa chokladbollar

Kladdiga ljusa chokladbollar

Okategoriserade

De här kladdiga ljusa chokladbollarna påminner lite om de goda ljusa havrebollarna med choklad som jag och många andra älskade att köpa i kiosken när vi var små. De är bra liiite mer kladdiga, liiiit godare och bra mycket mer hälsosamma. Recept 2 dl cashewnötter 2 dl havregryn 1/2 tsk vaniljpulver 2–3 msk kakaopulver (beroende […]

Jordärtskocks- och rödbetssoppa

Jordärtskocks- och rödbetssoppa

Okategoriserade

Jag njöt av varje sked när jag åt denna fantastiskt goda och vackra soppa. Porslinet har jag ärvt från min mamma. Det är ett ostindiskt handmålat porslin från 1700/1800-talet. Jag älskar det och tänker alltid extra mycket på hur min älskade lilla mamma fullkomligt äääälskade detta porslin som hon själv hade ärvt från sin mamma. […]

Overnight oats med hallonsås och rostade mandelspån

Overnight oats med hallonsås och rostade mandelspån

Okategoriserade

Overnight oats är en riktig höjdare! Det är enkelt att göra, smakar fantastiskt gott och kan varieras i det oändliga. Många gånger kryddar jag min overnight oats med nymortlad kardemumma eller kanel, men denna avnjöt jag med mosade ekologiska hallon och rostade mandelspån. Jag sötar inte min overnight oats utan använder istället en lite sötare växtbaserad […]

Aubergine och tahinidipp

Aubergine och tahinidipp

Okategoriserade

Man tager vad man haver… Idag var det dags för en kylskåpsrensning när jag skulle göra min lunch. Med bland annat 1 aubergine och skraporna från botten av tahiniburken, njöt jag av bland annat denna goda röra tillsammans med några trötta morötter och lite andra grönsaker.  Med furikaki, lättrostade valnötter och mynta blev dippen fulländad. […]

Overnight oats semla

Overnight oats semla

Okategoriserade

Det här var så otroligt gott! Det kommer nog bli overnight oats semla några gånger till innan jag accepterar att semmelsäsongen är över. Jag vispade kokosgrädde på en burk kokosmjölk som fått stå i kylskåp över natten.  Denna sötade jag med lite steviapulver och smaksatte med vaniljpulver. Nedanför finns också ett recept på cashewgrädde, om […]

Chokladhjärta med tryffel och vit choklad

Chokladhjärta med tryffel och vit choklad

Okategoriserade

“Where there is love, there is life”. Mahatma Gandhi Dessa chokladhjärtan med tryffel och vit choklad är superenkla att göra. Våra barn älskade dem. Till tryffeln använde jag en 70 % choklad som innehöll rostade mandlar. Vegansk vit choklad är inte så lätt att hitta, men du kan givetvis byta ut den mot annan choklad […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)