Det här var så otroligt gott! Det kommer nog bli overnight oats semla några gånger till innan jag accepterar att semmelsäsongen är över.
Jag vispade kokosgrädde på en burk kokosmjölk som fått stå i kylskåp över natten. Denna sötade jag med lite steviapulver och smaksatte med vaniljpulver. Nedanför finns också ett recept på cashewgrädde, om du föredrar det.
Recept
Overnight oats med kardemumma
2 dl glutenfria havregryn
2 dl växtbaserad mjölk, till exempel ris- och kokosmjölk
Knapp msk chiafrön
En liten skvätt lönnsirap för sötma
2 tsk kardemummakärnor
En knivsudd vaniljpulver
- Mortla kardemumman.
- Blanda ihop samtliga ingredienser och ställ i kylskåp över natten.
- Mixa samtliga ingredienser utom ris- och kokosmjölk i en matberedare.
- Tillsätt ris- och koksomjök till du får en slät massa.
- Blötlägg cashewnötter över natten eller i minst 5 timmar. Det blir godare så, liksom lättare att mixa i din blender eller matberedare.
- Mixa samtliga ingredienser i en blender (eller matberedare) och låt stå i kylskåp över natten eller i minst 5 timmar i syfte att få den krämig och luftig för att kunna spritsa. OM du inte har tid att låta grädden stå i kylskåp, kan du istället mixa med endast 2 dl vatten.