Overnight oats är en riktig höjdare! Det är enkelt att göra, smakar fantastiskt gott och kan varieras i det oändliga. Många gånger kryddar jag min overnight oats med nymortlad kardemumma eller kanel, men denna avnjöt jag med mosade ekologiska hallon och rostade mandelspån.
Jag sötar inte min overnight oats utan använder istället en lite sötare växtbaserad mjölk, nämligen ris- och kokosmjölk. Om du vill ha din overnight oats lite sötare, kan du skiva i banan, någon annan lite sötare frukt eller små bitar av torkad frukt. Du kan också lyxa till din overnight oats med lönnsirap eller någon god ekologisk honung.
Recept
1 dl glutenfria havregryn
1 dl växtbaserad mjölk (till exempel Ris- och kokosmjölk)
3/4 msk chiafrön
- Blanda samtliga ingredienser i en skål och låt stå i kylskåp över natten.
- Olika havregryn drar till sig olika mängd vätska. Dryga ut din overnight oats med ytterligare växtbaserad mjölk om du vill ha den mer lös.