Jag njöt av varje sked när jag åt denna fantastiskt goda och vackra soppa. Porslinet har jag ärvt från min mamma. Det är ett ostindiskt handmålat porslin från 1700/1800-talet. Jag älskar det och tänker alltid extra mycket på hur min älskade lilla mamma fullkomligt äääälskade detta porslin som hon själv hade ärvt från sin mamma.
Soppan smakar extra gott med kokosyoghurt, basilikaolja och furikake Eftersom jordärtskocka är så gasdrivande, rekommenderar jag denna soppa som en liten förrätt eller i små portioner.;-)
Recept
400 gram jordärtskockor, skalade och i bitar
100 gram rödbetor, skalade och i bitar
3 potatisar, skalade i bitar
2 vitlöksklyftor
Schalottenlök eller liten gul lök
1½ dl vitt vin
½ liter vatten
2 grönsaksbuljong
3 dl kokosmjölk
Salt
Svartpeppar
- Fräs de fem första ingredienserna i tjockbottnad kastrull.
- Häll över vin och låt koka under en minut. Lägg i vatten och buljong. Koka till allt är mjukt, cirka 15 minuter.
- Mixa i matberedare eller mixerstav. Tillsätt kokosmjölk och värm upp. Smaka av med salt och lite peppar.
- Servera gärna med kokosyoghurt, furikake och en basilikaolja gjord på olivolja, basilika och vitlök.