De här kladdiga ljusa chokladbollarna påminner lite om de goda ljusa havrebollarna med choklad som jag och många andra älskade att köpa i kiosken när vi var små. De är bra liiite mer kladdiga, liiiit godare och bra mycket mer hälsosamma.
Recept
2 dl cashewnötter
2 dl havregryn
1/2 tsk vaniljpulver
2–3 msk kakaopulver (beroende på hur ljusa du vill ha dem)
12 soltorkade dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
2 msk ris- och kokosmjölk
1 liten nypa salt
Kokosflingor för att rulla bollarna
- Mixa nötter, havregryn, vaniljpulver och kakao till ett mjöl i en blender eller i en matberedare.
- Tillsätt dadlar, kokosolja, ris- och kokosmjölk och salt och mixa allt slätt.
- Rulla till bollar och rulla sedan i kokosflingor. Ställ i kylskåp för att bollarna ska sätta sig.