Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Mat för hälsan och planeten

Kladdiga ljusa chokladbollar

De här kladdiga ljusa chokladbollarna påminner lite om de goda ljusa havrebollarna med choklad som jag och många andra älskade att köpa i kiosken när vi var små. De är bra liiite mer kladdiga, liiiit godare och bra mycket mer hälsosamma.

Recept

2 dl cashewnötter
2 dl havregryn
1/2 tsk vaniljpulver
2–3 msk kakaopulver (beroende på hur ljusa du vill ha dem)
12 soltorkade dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
2 msk ris- och kokosmjölk
1 liten nypa salt

Kokosflingor för att rulla bollarna

  1. Mixa nötter, havregryn, vaniljpulver och kakao till ett mjöl i en blender eller i en matberedare.
  2. Tillsätt dadlar, kokosolja, ris- och kokosmjölk och salt och mixa allt slätt.
  3. Rulla till bollar och rulla sedan i kokosflingor. Ställ i kylskåp för att bollarna ska sätta sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Kladdiga ljusa chokladbollar

Kladdiga ljusa chokladbollar

Okategoriserade

De här kladdiga ljusa chokladbollarna påminner lite om de goda ljusa havrebollarna med choklad som jag och många andra älskade att köpa i kiosken när vi var små. De är bra liiite mer kladdiga, liiiit godare och bra mycket mer hälsosamma. Recept 2 dl cashewnötter 2 dl havregryn 1/2 tsk vaniljpulver 2–3 msk kakaopulver (beroende […]

Jordärtskocks- och rödbetssoppa

Jordärtskocks- och rödbetssoppa

Okategoriserade

Jag njöt av varje sked när jag åt denna fantastiskt goda och vackra soppa. Porslinet har jag ärvt från min mamma. Det är ett ostindiskt handmålat porslin från 1700/1800-talet. Jag älskar det och tänker alltid extra mycket på hur min älskade lilla mamma fullkomligt äääälskade detta porslin som hon själv hade ärvt från sin mamma. […]

Overnight oats med hallonsås och rostade mandelspån

Overnight oats med hallonsås och rostade mandelspån

Okategoriserade

Overnight oats är en riktig höjdare! Det är enkelt att göra, smakar fantastiskt gott och kan varieras i det oändliga. Många gånger kryddar jag min overnight oats med nymortlad kardemumma eller kanel, men denna avnjöt jag med mosade ekologiska hallon och rostade mandelspån. Jag sötar inte min overnight oats utan använder istället en lite sötare växtbaserad […]

Aubergine och tahinidipp

Aubergine och tahinidipp

Okategoriserade

Man tager vad man haver… Idag var det dags för en kylskåpsrensning när jag skulle göra min lunch. Med bland annat 1 aubergine och skraporna från botten av tahiniburken, njöt jag av bland annat denna goda röra tillsammans med några trötta morötter och lite andra grönsaker.  Med furikaki, lättrostade valnötter och mynta blev dippen fulländad. […]

Overnight oats semla

Overnight oats semla

Okategoriserade

Det här var så otroligt gott! Det kommer nog bli overnight oats semla några gånger till innan jag accepterar att semmelsäsongen är över. Jag vispade kokosgrädde på en burk kokosmjölk som fått stå i kylskåp över natten.  Denna sötade jag med lite steviapulver och smaksatte med vaniljpulver. Nedanför finns också ett recept på cashewgrädde, om […]

Chokladhjärta med tryffel och vit choklad

Chokladhjärta med tryffel och vit choklad

Okategoriserade

“Where there is love, there is life”. Mahatma Gandhi Dessa chokladhjärtan med tryffel och vit choklad är superenkla att göra. Våra barn älskade dem. Till tryffeln använde jag en 70 % choklad som innehöll rostade mandlar. Vegansk vit choklad är inte så lätt att hitta, men du kan givetvis byta ut den mot annan choklad […]

Pistagemjölk

Pistagemjölk

Okategoriserade

Grönt är skönt, och många gånger gott! Jag njöt av min pistagemjölk tillsammans med vispad kokosgrädde, lite pudrat kakaopulver, kakaonibs och hackade pistagenötter. Kändes lyxigt och smakade riktigt bra. Om du inte har en nötmjölkspåse, kan du göra pistagesmör genom att mixa pistagenötterna i en matberedare länge nog att det blir ett smör. Därefter kan […]

Vegansk, gluten- och sockerfri semla

Vegansk, gluten- och sockerfri semla

Okategoriserade

Jag älskar semlor i alla dess varianter. Denna semla är högst otraditionell eftersom den är vegansk, gluten- och sockerfri. Den är dock den semla som smakade mest traditionellt jämfört med många andra semmelvarianter jag har gjort. Supergod! Jag har även provat att göra semmelvåfflor, semmelgröt, frysta bananbitssemlor, rostad sötpotatissemla, saffranssemla, chiasemla, pistagesemla och rawfoodsemla. Semmelgröten, […]

Marockansk gryta med sötpotatis och aubergine

Marockansk gryta med sötpotatis och aubergine

Okategoriserade

Marockansk mat är som de andra nordafrikanska länderna bland annat influerad av det nomadiska berberfolket och smaker från mellanöstern. Typiska rätter är couscous och tagine i alla möjliga olika smakkombinationer. Vanliga kryddor är saffran, koriander, spiskummin, koriander, paprika, mynta, citron och vitlök. Ja, ni hör… Ljuvlig mat som är både färg-och smakrik. Grytan blir godast […]

Sötpotatis-, rödbets- och jordärtskocksgratäng med rosmarin och ingefära

Sötpotatis-, rödbets- och jordärtskocksgratäng med rosmarin och ingefära

Okategoriserade

När man har långa kvistar med torkad rosmarin självplockade från Rosmarindalen på Mallorca, måste man ju göra något riktigt gott och vackert. Jag älskar kombinationen mellan ingefära, rosmarin och de relativt söta rotknölarna i den krämiga såsen. Mums! Jag använder självklart alltid ekologisk kokosmjölk i syfte att undvika att köpa kokosmjölk där fastkedjade apor har […]