Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Stefan Whilde väljer miljövänliga homeopatin – för en hållbar framtid 

Vi människor står inför ett vägskäl: Den artificiella, syntetiska vägen med försurade kroppar och försurad natur som följd, eller den naturliga vägen med återhämtning och hälsa som följd. Aldrig tidigare har den inre och yttre miljön varit så hårt ansatt och samtidigt så livsavgörande för vårt välstånd och välbefinnande. Det menar homeopaten Stefan Whilde.

Våra sjöar och hav tar svår skada av alla läkemedelsutsläpp. Syntetiska läkemedel (och det gäller allt ifrån receptfria värktabletter till sömnpiller, antibiotika, kortison, statiner, psykofarmaka och cellgifter) är klassade som miljöfarligt avfall. Rester av läkemedel måste därför lämnas in på Apotek eller sjukhus för särskild hantering. 

På grund av den övermedicinering som pågår och pågått under lång tid läcker dagligen extremt höga halter av miljögiftiga läkemedel ut i vår natur. Inte bara för att vi spolar ner överblivna piller i toaletten, utan också för att på tok för många människor smörjer sig med salvor och krämer som innehåller kemikalier och syntetiska ämnen (till exempel kortison, färgämnen, aluminium). Rester av dessa onaturliga produkter sköljs av och ner i avloppen när vi duschar och badar. Till detta ska läggas att alla som dagligen (miss)brukar syntetiska läkemedel kissar ut rester i vattnet. Långvarigt (miss)bruk av syntetiska läkemedel lagras i kroppen vilket gör att hantering och förvaring av döda människokroppar blir allt mer ogynnsam för miljön. 

 

Vi måste vara rädda om miljön
Fiskar och alger missbildas och dör av våra mediciner. Och vi människor får gammal, kasserad medicin – klassad som miljöfarligt avfall och tyngd av biverkningar – i oss via dricksvattnet (och via jorden och maten). Det gäller inte minst våra barn som alltså dricker rester av vaccin, p-piller, färgämnen, antibiotika och annat skadligt varje dag (om inte vattnet först renas med till exempel mineralstenar och filter). 

Låt oss därför vara med och rädda miljön för natur, djur och människor genom att så långt det är möjligt alltid, vid ohälsa, välja naturliga, helhetliga, miljövänliga läkekonster och behandlingsmetoder. 

Den klassiska homeopatin är en sådan läkekonst som allt fler människor vänder sig till – för den egna hälsans skull men också för miljöns skull. Enligt WHO rör det sig om fler än 500 miljoner varje år, världen över. Och då är inte spädbarn (ålder 0-2 år) inräknade. 

Eftersom homeopatin ses som ett konkurrenshot mot det medicinska monopolet och mot läkemedelsindustrins hälsovådliga produkter har homeopatin förföljts och trakasserats under lång tid, inte minst i länder som Sverige och USA där den sekteristiska så kallade skeptikerrörelsen har ett starkt fäste. 

 

LÄS OCKSÅ: Prins Charles erbjuder gratis integrativ vård

Naturliga behandlingsmetoder
Men höjer vi blicken en aning och tittar utanför Sveriges gränser ser vi fruktsamma och sunda samarbeten mellan homeopatin (och andra helhetliga behandlingsmetoder) och allopatin (det vi kallar för skolmedicinen), inte minst i länder som till exempel Tyskland, England, Indien, Frankrike, Schweiz, Ryssland och Italien. Av dessa samarbeten har vi mycket att lära. Låt sjukvården vara med och hjälpa till vid akutvård som inkluderar livsviktiga kirurgiska ingrepp (tänk dock på att mer än hälften av dagens alla kirurgiska ingrepp är onödiga). När det kommer till kroniska och autoimmuna sjukdomar samt psykisk ohälsa kan andra mer naturliga läkekonster och behandlingsmetoder ta vid. 

Homeopatin är inte bara mild, naturlig och effektiv, den är dessutom individuellt anpassad och skräddarsydd för varje individ – vilket gäller människor såväl som andra djurarter. 

LÄS OCKSÅ: Schweiz likställer homeopati och alternativmedicin med skolmedicin

Stefan Whilde.

Det handlar om trovärdighet
Men kanske viktigast av allt – homeopatin värnar miljön. Inte bara den yttre utan i minst lika hög grad den inre. De homeopatiska läkemedlen är rena, biverkningsfria och upphöjda till energimedicin. Det innebär att de inte kan skada naturen på något sätt. De belastar inte haven och sjöarna. De belastar inte livet i vattnet, inte heller livet på land. De lagras inte som gifter i människor och djur. De är organiska, vitala och i samklang med växter, mineraler och metaller, människor och djur och med allt vatten på jorden.

 

Jag skulle vilja att alla som arbetar och kämpar för en bättre miljö – politiker (inte minst i partier med miljön som central fråga), myndigheter, företag, föreningar och förbund, kändisar och mediestjärnor, alla vi vanliga människor som återvinner, sorterar våra sopor, handlar ekologiskt och står upp i miljö- och klimatfrågan – också står upp för homeopatin och andra miljövänliga behandlingsmetoder. Och att vi lyfter frågan om det utbredda missbruket av syntetiska läkemedel och tydligt tar avstånd från massproduktion och massanvändning av värktabletter, antibiotika, kortison, statiner och antidepressiva – läkemedelsprodukter som alla är klassade som miljöfarligt avfall. Att vi som värnar miljön tar vårt ansvar fullt ut och därmed också legitimerar vår trovärdighet.

Av Stefan Whilde, författare, homeopat och lärare i homeopati
Texten är baserad på två kapitel ur boken ”Homeopatins fantastiska värld! Den miljövänliga läkekonsten”

Kurera debatt är en debattsida för friskvård och naturlig hälsa. 
Här ges möjligheten att ventilera sin åsikt, ge replik eller kort och gott skapa debatt. Sidans debattartiklar och skribenter är fristående från Kurera och behöver alltså inte vara åsikter Kurera delar.
Vill du skriva ett inlägg på Kurera debatt kontaktar du redaktionen på webbredaktor@kurera.se

 


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Har du magnesiumbrist? Här är maten som innehåller magnesium

Kost

Magnesium är ett vanligt och viktigt mineral som många av oss kan ha brist på. Anledningen till att så många har för lite magnesium i kroppen beror på att mineralet förbrukas snabbare när vi stressar men också att dagens mat inte är tillräckligt magnesiumrik. Vill du öka på ditt magnesiumintag, ät kakao, bönor, havregryn eller nötter.

rysk rot

Trött? Prova rysk rot som snabbt ger energi

Naturlig hälsa

Rysk rot kallas också sibirisk ginseng och är den fysiska adaptogenen. Den har använts vid stressrelaterade besvär, utmattning och som en behandling för att undvika biverkningar av andra läkemedel på grund av örtens leverrenande effekt. Rysk rot har också används vid mental trötthet och impotens.

kvinna på badstrand

Drick mer och undvik urinvägsinfektion

Naturlig hälsa

Många har någon gång haft urinvägsinfektion och känner väl igen den brännande känslan vid urinering, och behovet av att ständigt gå på toaletten. Men gå känner till att något så enkelt som att dricka mer vatten kan bidra till att minska risken för att få besvär med urinvägarna.

 

flicka som blåser på maskros

Ogräsen som är riktigt nyttiga

Kost

Ogräs är inte bara dåligt. Det finns en anledning till att ogräs växer i ohejdat takt. Dessa är starka och när de växer under dåliga förutsättningar utvecklar de kraft. Många medicinalväxter är  vad vi kallar för ogräs. Här kommer några spännande ogräs att lägga på minnet.

kvinna tar sig för munnen

Lindra herpes på naturlig väg

Hälsa

Det är många som lider av herpes. Det finns rapporter om att åtta av tio har herpes typ 1, vilket oftast betyder att man får munsår. Cirka en av fyra svenskar har herpes typ 2, vilket betyder att man har det i underlivet. Det finns naturliga sätt att lindra smärtan av ett herpesutbrott.

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

 

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

 

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

 

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.