peeling med korn

Storbritannien inför förbud mot mikroplaster

I januari infördes ett förbud i Storbritannien som medför ett stopp för att ha mikroplaster i ­kosmetika och hudvårdsprodukter och i juli blir all försäljning av den typen av produkter förbjuden.

Plastpartiklar är ett stort miljöproblem och som Kurera rapporterat tidigare finns numera mikroskopisk plast i allt från luften vi andas till vattnet vi dricker, något som gör Storbritanniens förbud efterlängtat.

LÄS OCKSÅ: Prins Charles erbjuder gratis integrativ vård

 


Kan hamna i maten

Tusentals ton hamnar årligen i haven där de ställer till stor skada och slutligen riskerar de hamna på vår tallrik. Av all den plast som hamnar i havet är den här typen den som är lättast att sätta stopp för enligt The Guardian.

LÄS OCKSÅ: Fragment av plast funna i dricksvatten

USA först ut
Först ut att förbjuda mikroplaster i hudvård- och hygienartiklar var USA 2015 efter det lovade Engelsmännen att följa efter något som nu alltså skett. Även i Sverige har det talats om ett förbud men ännu har inget hänt skriver tidningen ETC som talat med miljöminister Karolina Skog (MP), ”Vi jobbar just nu på en förordning”, säger hon till tidningen.

Av redaktionen

Källa: The Guardian och ETC

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

pizza

Pizza med sötpotatis och chèvre

Recept

Pizza kan varieras i det oändliga, detta recept har topping med bland annat sötpotatis, rödlök och chèvre. Botten bakas på näringsrikt dinkelmjöl och durumvete, kan bytas ut mot glutenfritt recept för den som önskar det.

mage skylt med ehec

Nationell spridning av ehec utreds

Kost

Sedan början av juli har antalet fall av ehec-infektion ökat i Sverige. Analyser visar att majoriteten är av samma typ och fall har rapporterats in från flera håll i landet. Myndigheter arbetar nu för att spåra källan.

Berith sitter i soffan med hundarna och stickar

Fri från värk och inte längre begränsad av artrosen

Värk

Berith Larsson har haft problem med artros i höfter och händer i flera år. Av en slump fick hon höra talas om grönläppad mussla – och bara efter en månad kände hon förbättringen.  – Jag har verkligen fått tillbaka mitt gamla aktiva liv. Kanske börjar jag dansa igen, säger hon.

Karl Dyall: Ryggskadan blev ett mentalt trauma

Intervju

Karl Dyall har alltid dansat, hans kropp är hans arbetsredskap. När ryggen inte längre fungerade som vanligt och smärtan tog över så tog det på psyket. Många år efter sitt första diskbråck opererade han ryggen och sedan ett år tillbaka är han helt smärtfri.

Snygga ben – slipp celluliter och brustna blodkärl

Hud

Våra ben är ett känsligt område, problem som celluliter och åderbråck ses ofta som skönhetsfel. Vanligtvis är de tecken på nedsatt cirkulation men det finns hjäp att få. Johanna Bjurström hudterapeut och homeopat tipsar om åtgärder från både in och utsidan.