Annons
Annons

Supersnabb kokosglass med mango eller körsbär

Är du är sugen på en supersnabb glass i solen att fira in våren med? Ta fram en mixer och sätt igång så är du klar på några minuter! Denna glass är mjölkfri och full med vitaminer från äkta bär och frukt.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
30 april, 2021
Supersnabb kokosglass med mango eller körsbär

Sugen på en supersnabb glass i solen? Ta fram en mixer och sätt igång så är du klar på några minuter! Denna glass är mjölkfri och full med vitaminer från äkta bär och frukt.

Receptet kommer från boken ”Kaosvego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo (Ordfront), en bok för alla som vill äta god och enkel vegomat som går hyfsat snabbt att laga, utan att kräva en massa krångliga ingredienser.

LÄS OCKSÅ: Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

Ingredienser

4 portioner

250 g fryst mango eller frysta körsbär
1,75 dl kokosmjölk
0,5 dl florsocker
strössel eller kokosflarn att toppa med

Gör så här

Mixa den frysta mangon eller de frysta körsbären med kokosmjölk och florsocker till en glassig blandning. Servera direkt med strössel eller kokosflarn på toppen.

Omslag boken "Kaosvego"

LÄS OCKSÅ: Kolhydratsnåla kesoplättar med bär

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons