Sven Erik Nordin: Varför får vi inte hålla oss friska eller bota sjukdom?

Sven Erik Nordin

Ålder:  75 år.
Bor: Västergrängsjö utanför Nordanstig.
Yrke: Pensionerad beteendevetare som blev frisk från sin cancer genom att förändra sin livsstil. Resultatet blev bland annat boken, Överlista din cancer, alternativa icke toxiska behandlingar som fungerar. Läs mer på hemsidan: svaradoktorn.se

För varje dag blir jag allt mer förvånad över att svenska myndigheter (och läkare) till varje pris tycks vilja hindra oss från att förebygga covid-19 genom att enkelt förbättra vårt immunförsvar med tillskott av C-vitamin, D-vitamin och zink, för att nämna några av de viktigaste. Nu kommer det tiden rapporter från olika håll om hur man lyckas behandla svårt sjuka i covid-19 – med vitaminer och andra ämnen – som inte är ”godkända läkemedel”. Beteendevetaren Sven Erik Nordin lyckades bota sin egen cancer.  Läs hans debattartikel här.

Det dör människor varje dag, en del i onödan. Om vissa experter kunde kasta en blick utanför sina skolmedicinskt definierade ramar, så skulle människoliv kunna räddas. Intresset från myndigheter och läkare i Sverige verkar vara lågt. Dagligen läser jag om ”experter” som förklarar att exempelvis C-vitamin är helt overksamt eller till och med farligt att ta.

När jag gör en tillbakablick så ser jag att sjukvården har varit på fel väg ända sedan 1910, då Flexnerrapporten publicerades och alla ”naturliga” medel blev förbjudna. Efter det har kemiska medel varit det allenarådande, medan vitaminer, mineraler och kosttillskott betraktas som ”kvacksalveri”. Här anar jag att begreppet egentligen är synonymt med ”icke lönsamt för läkemedelsindustrin”.

 

LÄS OCKSÅ: Patienter med covid-19 får C-vitamin intravenöst

Sven Erik Nordin

Botade svårt sjuka i covid-19
Detta förhållningssätt har det senaste århundradet förorsakat oändligt lidande och miljoner onödiga dödsfall. Och tyvärr fortsätter galenskapen – med stöd av myndigheter och medicinska auktoriteter. Och de flesta låter sig motståndslöst plågas och faktiskt avlivas i vetenskapens namn. Vi som desperat försöker informera om vad som pågår blir betraktade som rättshaverister, konspirationsteoretiker och foliehattar.

Jag tittade på en  kort filmsnutt där läkarna David Brownstein och Rickard NG berättade hur de botat cirka 100 covid-19-patienter. Samtliga hade tillfrisknat på kort tid. Ingen har behövt läggas in på sjukhus, ingen har behövt respiratorbehandling, och ingen har avlidit. Och det har inte bara varit ”enkla fall”, utan några har varit mycket sjuka med akuta andningssvårigheter. Den genomsnittliga åldern på patienterna var 60 år.

LÄS OCKSÅ: Kureras expert Jan G Bruhn: Egenvård är en resurs i virustider

Höga doser C-vitamin
Skolmedicinen har inte haft något annat att erbjuda än en rekommendation att stanna hemma. Nu har samtliga tillfrisknat med så enkla medel som rejäla doser med C-vitamin, D-vitamin, A-vitamin och jod – under några dagar (lång tids intag av A-vitamin kan dock anrikas i kroppen och ge problem).

I normalfallet verkar allt ha givits oralt – via munnen – men för de svårast sjuka har man initialt använt inhalation av jod och väteperoxid. Man har också använt intravenös behandling med höga doser C-vitamin – i synnerhet till patienter som också har cancer.

Behandlingen har vanligen bestått av 1000 – 5000 mg C-vitamin en eller två gånger i timmen, tills magen inte tål mer, och man får diarré.

LÄS OCKSÅ: Forskare vill testa quercetin mot coronaviruset

Tillför vitaminer för att hålla dig frisk
Dessa läkares rekommendationer till människor generellt – för att undvika att få covid-19 eller drabbas allvarligt av den sjukdomen är:

 

  1. Ät hälsosamt – inget socker eller raffinerade produkter, och ät inte fettsnålt.
  2. Se till att undvika dehydrering – det vill säga drick tillräckligt med vatten.
  3. Rör på dig. Nuvarande råd om att låsa in sig hemma är direkt kontraindicerat.
  4. Använd kosttillskott – högdos vitamin A några dagar, högdos vitamin D några dagar, C-vitamin hela tiden, och jod!

Vi behöver inte vara skräckslagna för coronapandemin. Kanske kommer 99,9 procent att överleva bland oss som lever under ordnade förhållanden i västvärlden.

Den som följt min hemsida upptäcker att många av de ingredienser som nu i olika sammanhang framgångsrikt används mot coronaviruset ingår i den metod som hjälpte mig – och många andra – att bli fri från cancer. Uppenbarligen finns det något gemensamt. Det är kanske inte så långsökt att tillförsel av nödvändiga vitaminer, mineraler och spårämnen ger kroppen bättre möjligheter att bekämpa både cancer och andra sjukdomar som virusinfektioner.

Av Sven Erik Nordin är pensionerad beteendevetare

Kurera debatt är en debattsida för friskvård och naturlig hälsa. 
Här ges möjligheten att ventilera sin åsikt, ge replik eller kort och gott skapa debatt. Sidans debattartiklar och skribenter är fristående från Kurera och behöver alltså inte vara åsikter Kurera delar.
Vill du skriva ett inlägg på Kurera debatt kontaktar du redaktionen på webbredaktor@kurera.se.


Sven Erik Nordin

Ålder:  75 år.
Bor: Västergrängsjö utanför Nordanstig.
Yrke: Pensionerad beteendevetare som blev frisk från sin cancer genom att förändra sin livsstil. Resultatet blev bland annat boken, Överlista din cancer, alternativa icke toxiska behandlingar som fungerar. Läs mer på hemsidan: svaradoktorn.se

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Kvinna och över 50? Så bör du träna och äta för att långsiktigt må bra

Fakta

Det händer något när kvinnor passerar 50. Det handlar inte bara om att kroppen förändras av klimakteriet, kvinnor tappar även i muskelmassa, och mellan 50 och 65 är det extra viktigt hur livsstilen ser ut. En avhandling gjord av forskaren Peter Edholm visar att det är viktigt att träna styrketräning i kombination med en hälsosam kost rik på omega-3 fettsyror för att bibehålla god hälsa längre fram i livet.

kvinna med sömnproblem

Håll dig frisk med mer sömn

Hälsa

Vrider och vänder du dig i sängen? Svårt att komma till ro? Du är inte ensam, var tredje svensk har sömnproblem visar en ny undersökning. Men du har mycket att vinna på att ta tag i sömnproblemen – vi visar hur.

D-vitaminbrist kan ge svårare symtom för de som drabbas av covid-19

Hälsa

En metaanalys av placebokontrollerade studier visar att vitamin D skyddar mot luftvägsinfektioner. Därför bör man sträva efter att höja D-vitaminstatusen hos de som befinner sig i en riskgrupp för att få covid-19. Framför allt om de inte får i sig tillräckligt med D-vitamin via kosten eller genom solljuset. Det skriver läkarna Mats B Humle, Henrik Pelling och Susanne Bejerot i ett debattinlägg i Läkartidningen.

 

”Hudvård börjar på tallriken”

Hud

Hudvård börjar på tallriken. Det menar Maria Ahlgren, skönhetsjournalist och författare till Beautyfood-böckerna, som påstår att många av de funktioner som eftersöks i hudvård finns i helt vanlig mat.

Därför får vissa mer hål i tänderna

Hälsa

En ny avhandling vid Umeå universitet presenterade anledningen till att vissa av oss får mer hål i tänderna. En viss genvariant gör att du inte lika lätt känner smaken av socker – och vill äta mer – i kombination med en rad av olika bakterier som ger karies.

Håll tätt med app i telefonen

Forskning

Appen Tät är utvecklad vid Umeå universitet och hjälper kvinnor med urinläckage att hålla tätt. Under tio månader laddade 10 456 gravida och nyförlösta kvinnor ner appen och svarade på en kort enkät. 123 kvinnor ingick i en studie. Efter tre månader minskade besvären med inkontinens och urinläckage och kvinnorna fick en betydligt bättre livskvalitet.

 

E-handelsprodukter innehåller förbjudna ämnen

Eko/miljö

Nätshoppingen har ökat när social distansering blivit norm. Men tänker du på varifrån produkterna du köper på nätet kommer och vad de innehåller? Enligt Kemikalieinspektionen innehåller nästan åtta av tio produkter från företag utanför EU farliga och förbjudna ämnen, som bly och bor.

Kan gurkmeja ha effekt på virus?

Hälsa

Det finns över 7 000 vetenskapliga studier på den aktiva substansen curcumin som finns i gurkmeja. De hälsobringande effekterna kopplas till de inflammationshämmande egenskaperna. Det nya coronaviruset orsaker en betydande ökning av det inflammatoriska svaret i kroppen och därför väcks tankar om att curcumin kan vara ett komplement i behandlingen för att tillfriskna.

Så kan du skapa nya träningsrutiner

Hälsa

Veckor av hemmaarbete har blivit till månader. När din vardag är i förändring är det lätt att den fysiska aktiviteten kommer i andra hand. Se till att komma ut i friska luften och ansträng dig så mycket att du svettas. Det är inte bara positivt för hjärta, leder och muskler. Din mentala hälsa mår bra av aktivitet, speciellt nu när livet är så annorlunda på grund av coronarestriktioner.

 

 

Anna Ottossons immunstärkande drycker

Recept

Hon är en av Sveriges ledande dietister som bland annat driver programmet "Foodpower Cancerrehab". Här bjuder Anna Ottosson på två fräscha drycker som är fulla av näringsämnen, vitaminer och bioaktiva skyddande ämnen för din hälsa.

Pandemin gör att viktiga klimatinvesteringar skjuts upp

Eko/miljö

Många röster höjs för att våra samhällen inte kan gå tillbaka till ”det normala” efter att coronakrisen har lagt sig.  Detta eftersom senare års pandemier är en direkt konsekvens av människans aktivitet på jorden. Men samtidigt visar en svensk undersökning att viktiga klimatinvesteringar riskerar att skjutas på framtiden.

 

Hur ska vi äta egentligen?

Hälsa

Visst kan väl kostråd kännas både svårt och förvirrande ibland. Hur ska man egentligen äta för att må bra? Emily Sonestedt är forskare och docent i nutritionsepidemiologi och hon tittar på stora grupper människor och följer deras kostvanor för att se hur deras hälsa blir på sikt. Om du väljer näringsrik mat, äter bär, grönsaker och fullkorn varje dag plus tillsätter fet fisk några gånger i veckan – då har du en bra bas.

Katter kan smittas av coronavirus – men även bilda antikroppar

Hälsa

Det har visat sig att katter kan bli smittade av det nya coronaviruset. De kan smittas av andra katter och av sina ägare. Katter kan sedan sprida viruset mellan varandra, men inte till människor.  I Hong Kong har ett antal katter som smittats med SARS-CoV-2 burit på antikroppar mot coronaviruset. Symtomen liknar de människor får med hosta, andningssvårigheter och lunginflammation.