Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Sven Erik Nordin: Varför får vi inte hålla oss friska eller bota sjukdom?

Sven Erik Nordin

Ålder:  75 år.
Bor: Västergrängsjö utanför Nordanstig.
Yrke: Pensionerad beteendevetare som blev frisk från sin cancer genom att förändra sin livsstil. Resultatet blev bland annat boken, Överlista din cancer, alternativa icke toxiska behandlingar som fungerar. Läs mer på hemsidan: svaradoktorn.se

För varje dag blir jag allt mer förvånad över att svenska myndigheter (och läkare) till varje pris tycks vilja hindra oss från att förebygga covid-19 genom att enkelt förbättra vårt immunförsvar med tillskott av C-vitamin, D-vitamin och zink, för att nämna några av de viktigaste. Nu kommer det tiden rapporter från olika håll om hur man lyckas behandla svårt sjuka i covid-19 – med vitaminer och andra ämnen – som inte är ”godkända läkemedel”. Beteendevetaren Sven Erik Nordin lyckades bota sin egen cancer.  Läs hans debattartikel här.

Det dör människor varje dag, en del i onödan. Om vissa experter kunde kasta en blick utanför sina skolmedicinskt definierade ramar, så skulle människoliv kunna räddas. Intresset från myndigheter och läkare i Sverige verkar vara lågt. Dagligen läser jag om ”experter” som förklarar att exempelvis C-vitamin är helt overksamt eller till och med farligt att ta.

När jag gör en tillbakablick så ser jag att sjukvården har varit på fel väg ända sedan 1910, då Flexnerrapporten publicerades och alla ”naturliga” medel blev förbjudna. Efter det har kemiska medel varit det allenarådande, medan vitaminer, mineraler och kosttillskott betraktas som ”kvacksalveri”. Här anar jag att begreppet egentligen är synonymt med ”icke lönsamt för läkemedelsindustrin”.

 

LÄS OCKSÅ: Patienter med covid-19 får C-vitamin intravenöst

Sven Erik Nordin

Botade svårt sjuka i covid-19
Detta förhållningssätt har det senaste århundradet förorsakat oändligt lidande och miljoner onödiga dödsfall. Och tyvärr fortsätter galenskapen – med stöd av myndigheter och medicinska auktoriteter. Och de flesta låter sig motståndslöst plågas och faktiskt avlivas i vetenskapens namn. Vi som desperat försöker informera om vad som pågår blir betraktade som rättshaverister, konspirationsteoretiker och foliehattar.

Jag tittade på en  kort filmsnutt där läkarna David Brownstein och Rickard NG berättade hur de botat cirka 100 covid-19-patienter. Samtliga hade tillfrisknat på kort tid. Ingen har behövt läggas in på sjukhus, ingen har behövt respiratorbehandling, och ingen har avlidit. Och det har inte bara varit ”enkla fall”, utan några har varit mycket sjuka med akuta andningssvårigheter. Den genomsnittliga åldern på patienterna var 60 år.

LÄS OCKSÅ: Kureras expert Jan G Bruhn: Egenvård är en resurs i virustider

Höga doser C-vitamin
Skolmedicinen har inte haft något annat att erbjuda än en rekommendation att stanna hemma. Nu har samtliga tillfrisknat med så enkla medel som rejäla doser med C-vitamin, D-vitamin, A-vitamin och jod – under några dagar (lång tids intag av A-vitamin kan dock anrikas i kroppen och ge problem).

I normalfallet verkar allt ha givits oralt – via munnen – men för de svårast sjuka har man initialt använt inhalation av jod och väteperoxid. Man har också använt intravenös behandling med höga doser C-vitamin – i synnerhet till patienter som också har cancer.

Behandlingen har vanligen bestått av 1000 – 5000 mg C-vitamin en eller två gånger i timmen, tills magen inte tål mer, och man får diarré.

LÄS OCKSÅ: Forskare vill testa quercetin mot coronaviruset

Tillför vitaminer för att hålla dig frisk
Dessa läkares rekommendationer till människor generellt – för att undvika att få covid-19 eller drabbas allvarligt av den sjukdomen är:

 

  1. Ät hälsosamt – inget socker eller raffinerade produkter, och ät inte fettsnålt.
  2. Se till att undvika dehydrering – det vill säga drick tillräckligt med vatten.
  3. Rör på dig. Nuvarande råd om att låsa in sig hemma är direkt kontraindicerat.
  4. Använd kosttillskott – högdos vitamin A några dagar, högdos vitamin D några dagar, C-vitamin hela tiden, och jod!

Vi behöver inte vara skräckslagna för coronapandemin. Kanske kommer 99,9 procent att överleva bland oss som lever under ordnade förhållanden i västvärlden.

Den som följt min hemsida upptäcker att många av de ingredienser som nu i olika sammanhang framgångsrikt används mot coronaviruset ingår i den metod som hjälpte mig – och många andra – att bli fri från cancer. Uppenbarligen finns det något gemensamt. Det är kanske inte så långsökt att tillförsel av nödvändiga vitaminer, mineraler och spårämnen ger kroppen bättre möjligheter att bekämpa både cancer och andra sjukdomar som virusinfektioner.

Av Sven Erik Nordin är pensionerad beteendevetare

Kurera debatt är en debattsida för friskvård och naturlig hälsa. 
Här ges möjligheten att ventilera sin åsikt, ge replik eller kort och gott skapa debatt. Sidans debattartiklar och skribenter är fristående från Kurera och behöver alltså inte vara åsikter Kurera delar.
Vill du skriva ett inlägg på Kurera debatt kontaktar du redaktionen på webbredaktor@kurera.se.


Sven Erik Nordin

Ålder:  75 år.
Bor: Västergrängsjö utanför Nordanstig.
Yrke: Pensionerad beteendevetare som blev frisk från sin cancer genom att förändra sin livsstil. Resultatet blev bland annat boken, Överlista din cancer, alternativa icke toxiska behandlingar som fungerar. Läs mer på hemsidan: svaradoktorn.se

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Naturliga sätt att lindra smärta

Hälsa

Smärta kan uppstå av flera anledningar och ofta känns det skönt att få lindring. En del drar sig för att behandla smärta med läkemedel på grund av rädsla för biverkningar. Men det finns flera naturliga sätt att få smärtlindring.

 

korg med nässlor

Plocka nyttiga nässlor och annat ogräs

Hälsa

På våren men även sommaren kan du plocka nässlor och göra nässelsoppa eller torka för att dricka som te. Nässlorna är stärkande för immunförsvaret, men är även bra för hud och hår då dessa är rika på både vitaminer och mineraler.

kvinna väljer frukt i butik

Svenskarnas maghälsa har blivit bättre 

Hälsa

Äntligen lite positiva nyheter om svenskarnas hälsa. När Magrapporten 2021 presenterade siffror på just magproblemens utbredning visade det sig att våra magar nu mår bättre än vad de gjorde 2019. Framför allt är magarna hos de unga kvinnorna i bättre skick.

 

Collage: ung kvinna blinkar med ena ögat, bredvid fem BB-krämer

Skönhetspanelen testar: BB-cream

Hud

En bra BB-cream jämnar ut hudtonen och ger täckning likt en foundation – samtidigt som den ger fukt och smidighet till huden som en dagkräm. Vi har testat fem ekologiska krämer, och funnit en favorit!

 

par som springer

Näringsämnen du inte ska missa när du tränar

Kost

Om du har ett fysiskt krävande jobb, tränar mycket eller tänker börja träna – då har du ofta en högre omsättning av näringsämnen i kroppen än andra som är mer stillasittande. Här kommer några vitaminer och mineraler som du ska se till att få i dig för att orka träna.

kvinna tar en saltgurka

Så blir du av med ditt saltsug

Kost

Du har säkert haft en stark känsla av att du vill äta någon salt och letar efter salta nötter eller saltlakrits att knapra på. Det finns förstås en anledning till längtan efter salt. Näringsfysiologen Rebecca Johansson förklarar hur du löser problemet.

Därför är lök så nyttigt

Hälsa

Hacka, stek, ugnsbaka eller koka. Lök kan tillredas på många sätt. Vanlig lök är inte bara en smakhöjare, den främjar hälsan på många sätt. Till exempel stärker lök de goda bakterierna i tarmen och både gula och röda löken innehåller quercetin som är bra för immunförsvaret.

 

kvinna som yogar

5 yogaövningar för lugn och balans

TRÄNING

Kan yoga på en stol verkligen ge något? Ja, mycket mer än vad man kanske tror, säger Annika Sjöström som är kundaliniyogalärare. Du får bättre hållning och cirkulation, minskad stress och mer glädje. Här har hon satt ihop några övningar för Kureras läsare.

flicka med ballong springer

6 bra knep för extra energi i vår

Hälsa

På våren kan många känna sig dränerad på energi och ork efter en lång vinter. Dålig sömn, näringsbrist, stress och oro är vanliga orsaker. Här är några tips som kan hjälpa dig att få tillbaka krafterna.

hjärna med tärningar i

Spelberoende tar större risker

Forskning

I dag har spelberoende blivit så pass utbrett och stort att regeringen anser att det blivit ett folkhälsoproblem. Siffror visar på att 340 000 svenskar har ett spelberoende. Ny teknik har bidragit till ett komplexare missbruk. Nu visar forskning en koppling mellan hjärnans belöningsnätverk och att följa impulser som medför risker.

 

Fredagsmys med tex-mex

Fredagsmys med tex-mex

Mat

Ingen fredag utan tacos! Men har du möjligtvis tröttnat lite på den klassiska ”fredagsmys-tacosen” kanske det här kan ge dig inspiration till nya tillbehör som piffar upp lite.