Annons
Annons

Tapenade på valnötter och granatäpple

God tapenade som med fördel serveras som nyttigt tillbehör till måltiden.

Redaktionen

12 mars, 2013
Tapenade på valnötter och granatäpple
Dela inlägget

God tapenade som med fördel serveras som nyttigt tillbehör till måltiden.

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Ingredienser

1, 25 g valnötter
1 vitlöksklyfta
1 1/2 granatäpple
1/4 bit chilipeppar
300 g urkärnade gröna oliver, finhackade
1/4 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad koriander
1/2 dl saft från pressad citron
1 msk limesaft
3 msk granatäpplejuice

Gör så här

Mixa vitlök i en mixer.
Tillsätt valnötter och hacka dem. De ska inte vara för malda.
Rensa chilifrukt från frön och finhacka den.
Blanda alltsammans.
Smaksätt med citron, limesaft och granatäpplejuice.

Från bloggen:
”Tapenaden är riktigt nyttig. Den består av både valnötter som är väldigt vitaminrika och innehåller betakaroten, C -vitamin B1, B2, B3, B6, B12, D och E-vitaminer. Granatäpple är en väldigt antioxidantrik frukt som kryllar av flavonoider. Den kan fördubbla antioxidantvärdet i blodet och enligt studier hämma både prostata och bröstcancer.”

Annons
Annons