Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Tävla om hudvård från Jabushe

Fakta

Jabushe är en unik svensk hudvårdsserie med dokumenterat synligt resultat. Den världsunika, patenterade formulan QAL-100, bestående av Q10, acetylkarnitin och liponsyra, har vetenskapligt bevisad effekt mot rynkor, solskadad hud och andra ålderstecken.

Hudvården från Jabushe är baserad på svensk forskning och var den första skönhetsprodukt i världen att publiceras i den erkända vetenskapliga tidskriften British Journal of Dermatology (2003:149:841-849), en av världens mest ansedda tidskrifter i ämnet. Bakom studien står Harry Beitner, docent i dermatologi vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Tävlingen är avslutad!

........................

Var med och tävla om fyra lyxiga presentaskar med hudvård från Jabushe – en unik, svensk hudvårdsserie med kliniskt visad effekt mot rynkor, solskadad hud och andra ålderstecken. 

Följande ligger i potten

Två stycken presentask Original
Innehåll: 2 x Jabushe Original Cream 50 ml + Jabushe 2 in 1 Cleansing Lotion 15 ml

Två stycken presentask Soft
Innehåll: 2 x Jabushe Soft Cream 50 ml + Jabushe 2 in 1 Cleansing Lotion 15 ml

Mer om produkterna i presentaskarna
• Jabushe Original är den mest verksamma krämen i serien med högst koncentration av QAL-100 och mycket effektiv mot rynkor och andra tecken på åldrad eller solskadad hud.
• Jabushe Soft passar som din första antirynkkräm eller för dig som har något känsligare hud, då den har en lägre koncentration av det intensivt verksamma QAL-100 än Jabushe Original.
• Jabushe Cleansing Lotion är en 2-i-1-rengöring som effektivt tar bort makeup och orenheter och lämnar huden återfuktad, fräsch och silkeslen.

två askar jabushe

 

Fyra personer kan vinna.

Så här tävlar du

Svara på nedanstående tre frågor och skriv en motivation till varför du ska vinna. Fyll sedan i formuläret och glöm inte att ange din postadress och ditt telefonnummer.

1. I vilket land är Jabushe utvecklad och tillverkad?

1. Japan
X. USA
2. Sverige

2. Vid vilket sjukhus är studien på Jabushe granskad och godkänd?

1. Sahlgrenska Universitetssjukhuset
X. Karolinska Universitetssjukhuset
2. Universitetssjukhuset i Linköping

3. Den patenterade, verksamma formulan i Jabushe heter QAL-100 – vad står L:et för?

1. Liponsyra
X. Lysin
2. L-Arginin

Skriv din motivering
Motivera sedan varför just du ska vinna.

OBS! Fyll i ditt svar direkt i formuläret nedan och glöm inte att skriva din postadress och telefonnummer (ja, det tål att upprepas har det visat sig ;))!

Du kan tävla till och med fredag den 30 december 2016.

Lycka till!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne (obligatorisk)

Ditt meddelande och din adress samt telefonnummer (obligatorisk)

 


Fakta

Jabushe är en unik svensk hudvårdsserie med dokumenterat synligt resultat. Den världsunika, patenterade formulan QAL-100, bestående av Q10, acetylkarnitin och liponsyra, har vetenskapligt bevisad effekt mot rynkor, solskadad hud och andra ålderstecken.

Hudvården från Jabushe är baserad på svensk forskning och var den första skönhetsprodukt i världen att publiceras i den erkända vetenskapliga tidskriften British Journal of Dermatology (2003:149:841-849), en av världens mest ansedda tidskrifter i ämnet. Bakom studien står Harry Beitner, docent i dermatologi vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna

Örten motade hormonell oro

Hälsa

För tre år sedan fick Gloria Tonnvik svår ångest. Humöret gick upp och ner och sömnlösheten tärde. Läkare gav diagnosen PMDS, en svårare form av PMS och hon fick antidepressiv medicin – men det ville inte Gloria ta. Lösningen kom i form av en ayurvedisk ört – ashwagandha.

kvinna tittar ut genom fönster

Naturlig hjälp mot depression

Hälsa

Håller oron på att ta över din vardag? Många lever med malande tankar – och även om det är helt naturligt så är det viktigt att vara vaksam på hur det påverkar livet och kroppen. Ett växtbaserat läkemedel med johannesört kan dämpa oro och ångest, utan biverkningar eller risk för beroende.

kvinna med hund

Så slapp Emelie knäsmärtan

Hälsa

En svår skidolycka trasade sönder knäet för Emelie von der Burg. Två operationer och en lyckosam rehabilitering gjorde henne bra igen. Men tio år senare började knät smärta – plötsligt och helt utan anledning. Då tog veterinären Emelie till samma metod som hon rekommenderar till djuren: ett tillskott med grönläppad mussla. Och nu är hon smärtfri igen.

 

Skål med kokosyoghurt toppad med bär och granola

Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika

Recept

Njut av en egen yoghurt till frukost eller mellis, gjord på kokosmjölk och boostad med välgörande probiotika, men fri från tillsatser. Inspireras av detta recept från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt. Allra godast blir den toppad med immunstärkande bär och knaprig granola.

 

händer som håller i havtronsbär

Det röda guldet som smörjer slemhinnorna

Hälsa

Fettsyran omega-7 återfuktar slemhinnor i hela kroppen. Ögon, mun och underliv, men också tarmen har slemhinnor som mår bättre av fettsyran. Dessutom gör den gott för huden. Sår läker snabbare och rynkor minskar på djupet. Havtornsbären från Tibet lär vara de mest antioxidantrika i hela världen. Redan efter en månad kommer effekten.

Närbild på bokomslaget "Magnus Carlsons hållbarhetsresa"

Magnus Carlson: Så gör du en klimatplan!

Eko/miljö

Många av oss vill göra något, eller mycket, för att rädda planeten. Men det är desto svårare att veta hur man ska bära sig åt. Någon som har lagt om sin livsstil och vet att det går är miljöengagerade sångaren Magnus Carlson från Weeping willows, som i sin nya bok presenterar hur du gör en klimatplan!

målad bild av hjärna där fjärilar flyger ut

Ny metod som ska bromsa Alzheimers sjukdom

Fakta

En ny behandlingsmetod att förhindra uppkomsten hos av Alzheimers sjukdom har utförts på möss – och resultaten är lovande. Forskare vid Uppsala universitet har lyckats öka nedbrytningen av de byggstenar som förhindrar ett protein att bilda klumpar och som gör att minnet försämras.

ansikten på 7 personer

5000 personer ska testa D-vitamin mot covid-19

Forskning

En stor klinisk studie ska undersöka om D-vitamin skyddar mot covid-19. Studien som getts namnet Coronavit kommer att pågå under sex månader och involvera hela 5 000 personer. Studien görs i Storbritannien där befolkningen generellt sett har låg D-vitaminstatus.

två personer springer

Så kan träning motverka cancer

Forskning

Den som drabbats av cancer rekommenderas att motionera eftersom prognosen då blir bättre. Det är inte helt klarlagt varför det förhåller sig på det viset, men nu har forskare vid Karolinska Institutet hittat en trolig förklaring. Fysisk aktivitet verkar kunna påverka de cytotoxiska T-cellerna så att de stärker deras förmåga att ge sig på cancercellerna.

 

Kvinna sitter i en säng med en kopp i handen

4 teer som hjälper dig att sova bättre

Naturlig hälsa

Naturliga örter som kamomill och citronmeliss kan hjälpa dig att somna lättare, minska antalet tillfällen du vaknar under natten samt förbättra sömnkvaliteten generellt. Allra mest effektivt blir örterna i koncentrerad form, i ett tillskott, men att dricka ett varmt te med örterna i utspädd form är också till hjälp.

En pudel får massage på en bänk

Så jobbar en djurhomeopat

Husdjur

Homeopati är en alternativ, holistisk behandlingsform med egna läkemedel för människor. Men det finns faktiskt även homeopati för djur, som då behandlas av djurhomeopater. Hur jobbar en sådan? Kurera frågade Annika Petrén och Sofie Rehndell, som bägge kan titulera sig djurhomeopater.

 

Närbild på en galette med cashewsmör med granatäpple

Glutenfri galette med granatäpple och cashewsmör

Recept

I det här receptet, signerat stjärnkocken Niklas Ekstedt, får du upptäcka den underbara franska galetten, här pyntad med granatäpple, mynta och cashewnötter! Till skillnad från "syskonet" crêpe är en galette mindre söt och mer aromatisk då den är gjord på glutenfritt bovetemjöl istället för vetemjöl.

tre kvinooansikten

Så kan din rosacea bli bättre

Hälsa

Rödhet eller rodnad på huden kan till exempel vara ytliga blodkärl eller rosacea. Kyla, värme och stress kan också göra huden rödflammig. Studier har visat ett en speciell molekyl som kommer från sackaros kan dämpa med röda området i ansiktet med upp till 68 procent.

 

man bär kvinna på ryggen

Naturens apotek: Uppiggande växter

Hälsa

När dagarna blir kortare och höstmörkret blir allt mer påtagligt hinner en del av oss aldrig ut i dagsljus. Då är det lätt att tappa ork och energi. Här är några pigga växter som ger kraft till både kropp och sinne.

Lingonbröd från boken "Systrarna Perssons skafferi"

Lingonbröd med anis

Recept

Vill du lyxa till vardagsfrukosten? Svep då ihop detta lingonbröd innan du går och lägger dig på kvällen och låt kalljäsa över natten. På morgonen är det bara att skjutsa in de färdigjästa bröden i ugnen - och voíla frukosten är serverad.