Tony Irving & Alexander

Tack till alla våra läsare!

Postad: 27 oktober, 2014 Kategori: Allmänt | Etiketter: , | Kommentera (0)

Så var det dags för att oss att gå vidare i bloggvärlden. Från oktober finns vi på Hänt.se som Bögparbloggen och där kommer ni att finna våra blogginlägg och krönikor.

Säger inte hej då helt
Nu säger vi inte helt och hållet adjö till Kurera, vi kommer i fortsättningen att finnas med någonstans hos vår favoritsajt, om inte annat för att hålla oss uppdaterade med vad som händer i friskvårdsvärlden och för att hålla kontakt med alla medarbetare som vi kommer att sakna.

Tiden här på Kurera har varit fantastisk och vi har fått lära känna så många underbara och inspirerande människor, dels ni läsare/följare, men också alla engagerade och roliga redaktionsarbetare här på Kurera!

Vi hoppas att ni fortsätter att följa oss på hänt.se! Samtidigt vill vi passa på att önska alla en riktigt fin fortsättning på hösten. Njut av de vackra höstfärgerna och glöm inte bort att ta hand om varandra!

Stort tack till Er alla!

Med stor kram från oss!
Tony & AlexanderHöstväder…

Postad: 29 september, 2014 Kategori: Allmänt, Blommor och blad, Fritid, Okategoriserade, Tankar | Etiketter: , , , | Kommentera (2)

Ok, jag har sagt att jag gillar hösten, till och med att jag älskar hösten. Men nu har det regnat och regnat för äntligen bli lite soligt idag igen. Visst är det mysigt när det regnar och stormar ute och man sitter inne, men att bara klä på sig och gå och handla mjölk blir en stor ansats i blött väder.

Sedan är det det här spännande grejen med att försöka få ut en liten trött hund i ovädret. Det har varit en hel del trixande och lockande den senaste veckan bara att försöka få på selen och kopplet. Hundar lär sig väldigt snabbt vad som väntar, Rex har redan blivit expert på att ana vad som väntar. Väl ute har han tyckt att det var roligt i regnet och hoppar glatt i alla vattenpölar och leriga diken, men det har varit just den där kampen innan…

Imorse hittade jag ett spindelnät invid huset och varje gång jag ser ett sådant efter ett häftigt regn blir jag imponerad! Vårt parasoll blåste omkull inatt, men spindelnätet klarade en storm. Naturen är underbar!

Orkantåligt spindelnät!

Orkantåligt spindelnät!

 Morgonpromenader

Postad: 18 september, 2014 Kategori: Allmänt, Fritid, Hälsa, Huset | Etiketter: , , , | Kommentera (2)

En av de största fördelarna med att ha skaffat hund är de sköna morgonpromenaderna! Visst kan det kännas motigt när det är lite regnruskigt ute, men de morgnar när solen skiner in genom fönstren och vattnet ligger spegelblankt i hamnen är det fantastiskt! Vi båda känner att flåset har ökat sedan Rex flyttade in, och vi börjat med promenader från morgon till kväll. Nu är Rex sex månader gammal och han behöver inte komma ut lika ofta som i början, men vi försöker ha honom ute på en halvtimmes promenad fyra till fem gånger per dag. Mellan promenaderna håller han sig gärna ute på en av våra uteplatser på baksidan av huset där han ligger i solen halva dagen. Bilden är från den här morgonens promenad i en dimmig hamn nedanför vårt hus.

Norrtälje hamn

Norrtälje hamn

 Besatt av kräftor

Postad: 12 september, 2014 Kategori: Allmänt, Vänner | Etiketter: , , , | Kommentera (3)
Kräftor i stora lass!

Kräftor i stora lass!

Det finns inte någon speciellt i matväg jag riktigt kan längta efter, förutom kräftor. Jag verkligen älskar allt som har med kräftor att göra! Nu har jag bara fiskat kräftor en gång i livet, och det var när jag var fem år gammal så jag har inga minnen av just det. Men allt annat, och då menar jag ALLT annat kring kräftor. Jag älskar tiden på året(augusti), förberedelserna inför en kräftskiva, köpa kräftorna och tina dem (eller om man har färska på hink). Ja, precis allt kring kräftor är kul. Några vänner till mig bjöd in på en spontan kräftskiva häromveckan och det blev verkligen lyckat! Någon bakade en västerbottenpaj, en annan handlade bröd och en stod för kök och porslin. Sedan handlade vi olika sorters kräftor och bara njöt! Kunde jag så skulle jag äta kräftor året om, men det skulle ju vara som att fira jul hela tiden.

/AlexanderUnderbara skördetider!

Postad: 3 september, 2014 Kategori: Allmänt, Cinderella, Fritid, Tips | Etiketter: , , , | Kommentera (1)

Äntligen är det dags att plocka äpplen, svamp och annat. Min mamma lämnade en kasse äpplen utanför vår dörr häromdagen så nu blev det till att koka grejer. Tony gjorde en helt fantastisk äppelchutney med lite sting (Piri piri)) som vi nu skall njuta av till kött och kanske även till kyckling(har inte provat det ännu till fågel).

Älskar den här grejen med att få njuta av hemlagade grejer som står redo i förråd och kyl i vackra burkar. Sedan är ju hemlagade grejer fantastiska presenter!

Idag är det dags för Tony att kliva ombord Viking Lines M/S Cinderella igen efter ett uppehåll under sommaren, och jag får bråka med hunden och försöka plugga lite under eftermiddagen.

Ha en fab day!

Alexander & Tony

Äppelchutney a´la Irving

Äppelchutney a´la Irving

Äpplen från släktgården

Äpplen från släktgårdenDet här med valp…

Postad: 28 augusti, 2014 Kategori: Allmänt, Livet, Okategoriserade | Etiketter: , , , | Kommentera (9)

Både Tony och jag kan börja skratta hur vi blivit sedan vi “blev med valp“. Plötsligt har två medelålders män som tidigare har varit utan större bekymmer i livet börjat oroa sig för tandlossning, vitaminhalten i hundfoder och om Rex(vår hundvalp) verkligen trivs hos oss. Eftersom han har nedsatt syn pga gråstarr bär vi honom nedför trappen, upp i sängen och när vi rastar honom sent på kvällen har vi en ficklampa i handen så att han skall se och känna sig trygg. Vi är oroade för att han skall tycka att maten vi serverar honom är tråkig eller smaklös, att hans leksaker inte duger och om han gillar sin nya flock(mig och Tony). Att en liten rackare till hund kan förändra livet så är verkligen fantastiskt!

Sleepy dog Rex

Sleepy dog RexLyckad helg!

Postad: 25 augusti, 2014 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (4)

I helgen som gick hade vi glädjen att få vara med när Rosenserien firade 30 årFriibergs Herrgård i Bålsta!

Det var en verkligt lyckad helg i vackra omgivningar, god mat och suveränt trevligt värdskap. Att få komma ut till lugnet på Friiberghs Herrgård och få träffa alla fantastiska människor var en verklig vitaminkick för själ och sinne. Rex njöt i fulla drag av att kunna springa fritt på en stor gräsmatta och få utlopp av all valpenergi. Att en sådan liten hund kan komma upp i den hastigheten som vi fick se var en upplevelse.

Stort tack till alla på Rosenserien och för den fantastiska helgen! Och grattis till Era 30 år!

Friiberghs Herrgård

Friiberghs Herrgård

Värdparet

VärdparetHöstkänslor

Postad: 22 augusti, 2014 Kategori: Allmänt, Huset, Renovering | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Ibland känns det som om att dagarna springer iväg. Ni vet den där känslan man kan få att man inte riktigt hinner med. Varje höst säger jag till mig själv att nu skall jag vara först ut i svampskogen och hitta den där kantarellplätten man kunde hitta när man var barn och ute i skogen med mormor. Men, så rinner tiden iväg och man finner sig själv fast i livets andra uppgifter. För ett par veckor sedan fick vi upp vårt staket runt huset och nu skall det bara målas, om det slutar regna förstås.

Nya staketet som skall målas.

Nya staketet som skall målas.Kaxige Rex

Postad: 18 augusti, 2014 Kategori: Allmänt | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Nu har Rex fyllt fem månader och han börjar ta den form han kommer att ha som fullvuxen. Det är inte bara hans storlek som förändras, utan också hans mod och utstrålning. Han var inte så glad över att gå utanför huset de första veckorna och låg gärna och tryckte i vår famn när vi gick ut. Men det har ändrats helt de sista veckorna. Nu lallar han gärna ut och utforskar omgivningen och tar för sig lite mer. Att han var väldigt försiktig i början kan också bero på hans gråstarr som gör att han har en nedsatt syn och vi kan tänka att det

Terroristen Rex vilar.

Terroristen Rex vilar.

påverkar hans mod och säkerhet ganska mycket.

Nu har han även börjat känna sig trygg i att vara ensam i ett annat rum, eller ute på terassen när vi är hemma. Han skuttar glatt ut på morgonen på terassen och spanar in allt som kommer i hans väg, inklusive guldfiskdammen som är mycket intressant.

Under veckan vi var bortresta i Zadar så bodde han hos en av mina bästa vänner, Calmar och hennes son Lukas. Det kändes väldigt skönt att få ha honom hos någon han kände igen, och som han kände sig trygg hos. Att ha en bra och välbekant hundvakt är ovärderligt.

/AlexanderRenskrapat berg!

Postad: 16 augusti, 2014 Kategori: Allmänt | Etiketter: , , , | Kommentera (5)

Måste ju visa en bild på berget bakom huset som Tony har skrapat rent och rensat i fem dagar! Nu börjar det likna något efter 15 skottkärror jord, bråte och kvistar. Vi har installerat belysning på marken som lyser upp berget under kvälls/nattetid så det har blitt riktigt effektfullt tycker vi.

Nu inväntar vi färdigt gräs på rulle som vi skall lägga ut på de kala fläckar som uppstått under rensningen av allt bråte, och när det är på plats så kommer vi nog att ha ett riktigt fint berg. Berg på en tomt är ju alltid lite knepigt, då det begränsar vad man kan göra. Men, skam den som ger sig! Med lite fantasi, bra belysning och nya växter så tror jag att vi kommer att vara stolta och glada över bergklumpen bakom oss. Och sedan känns det väldigt tryggt med ett berg bakom huset, lite skyddande på något sätt.

Om någon av er har tips på vad vilka växter som trivs på berg och lite utsatta ytor så släng iväg ett meddelande till oss.

Vårt polerade berg bakom huset!

Vårt polerade berg bakom huset!Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)