Tony Irving & Alexander

Borderline kontrollfreak

7 oktober, 2012 | Kommentera (0)

Maximera och organisera.

Som jag påpekat tidigare har jag ett fullproppat jobbschema som varierar en hel del. Inte bara dagligen, det kan även ändras under dagen beroende på vilken typ av jobb jag ska göra.

För flera år sedan deltog jag i en utbildning med inriktning på projektledning. Där lärde jag mig de grundläggande principerna som vad, var och varför. Genom att jobba med dessa de senaste tio åren har jag utökat nyckelorden med ytterligare tre.

Vem?
Var?
När?
Vad?
Varför?
Hur?

Vid varje uppgift jag måste utföra, varje show jag koreograferar, varje elev jag undervisar är detta den grundläggande principen för hur jag strukturerar mitt arbete. Jag implementerar den inte bara i mitt arbete utan använder den även på mig själv. Beroende på den faktiska uppgiften ordnar jag orden i ordningsföljder som passar mina speciella behov vid just det aktuella tillfället.

Normalt skulle jag använda denna ordning:

Vad gör jag?
När gör jag det?
Var gör jag det?
Hur kommer jag att göra det?
Vem kommer jag att göra det med eller vem är det för?
Och varför gör jag det eller varför vill de ha mig?

När jag svarar på alla dessa specifika frågor ger det mig en säkerhet i jobbet som tillåter mig att vara effektiv. Men kan jag inte svara på dessa grundläggande frågor, då har jag inte förberett mig korrekt eller tillräckligt för jobbet.

Det kan uppstå problem eftersom jag förväntar mig samma grundläggande förberedelser hos alla jag jobbar med. Om jag arbetar med människor som inte kan organisera och ta ansvar för sitt eget arbete så irriterar det mig till den grad att det påverkar mitt eget arbete.

Detta innebär ofta att redan i ett tidigt skede av ett projekt vill jag göra en snabb bedömning av vem jag jobbar med så att jag vet vad jag kan förvänta mig medan vi arbetar tillsammans. Med andra ord:

Vilka är det?
Vad gör de?
Var gör de det?
När gör de det?
Hur gör de det? Vem gör de det med och för vem gör de det?

Genom att jobba på det här sättet kan jag snabbt hitta dynamiken i gruppen och på samma gång finna styrkor och svagheter hos personer jag jobbar med.

Många människor tycker att det här systemet är lite “borderline kontrollfreak”. Mig ger det en kontroll över mitt schema samtidigt som det tillåter mig att vara effektiv så att jag kan jobba med alla mina olika projekt.

Jag kallar det mitt nyckelordssystem.
Prova det! Du kommer att bli förvånad över hur organiserad din omgivning blir.

Postad: 7 oktober, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Jobb | Etiketter: | Kommentera (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier