Tony Irving & Alexander

Irritationsmoment; rulltrappor

26 november, 2012 | Kommentera (1)

Nu för tiden, när vi ständigt påminns och talar om att befolkningen blir allt fetare, barn får otillräcklig mängd av fysisk träning och vi människor spenderar enorma summor pengar på den senaste (fett-) dieten, förvånar det mig att något så enkelt som några trappstegskliv helt har ersatts av passiva rulltrappsvanor.

Förra veckan tog jag tåget upp till Stockholm. För att nå till “huvudhallen” följer man en gång som leder till en trappa med uppskattningsvis tolv trappsteg.  På ena sidan om trappan finns en rulltrappa ner och på den andra sidan en rulltrappa upp. Kön till de rullande trapporna bestod av en cirka sex meters långsamt cirklande människoorm. Personer som parvis, sida vid sida, knuffade sig framåt.

Det som var så skrattretande var att INGEN använde trappan. Där var helt tomt. När jag gick förbi kön insåg jag plötsligt hur fånig situationen var.

När jag hade klättrat några steg uppåt såg jag samma typ av kö på andra sidan, i väntan på att rullande få ta sig ner.

Vilken patetisk och sorglig situation. Vi har skapat en livsstil där praktiskt taget all fysisk aktivitet tas bort från vår vardag.

Det som var mest (o-)lustigt med hela scenariot var att människor faktiskt och frivilligt stod i rad i en lång kö för att undvika en klättring på tolv steg.

Postad: 26 november, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Irritation | Etiketter: | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Irritationsmoment; rulltrappor

  1. Anette skrev den

    Hahaha..ja vad ska man säga.. varför ska man gå, när man kan stå helt stilla och ändå komma framåt;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier