Tony Irving & Alexander

Tillbaka till livet & dags att hitta balansen!

7 januari, 2013 | Kommentera (2)

Nu när helgerna är över och det nya året är inlett är det dags att komma tillbaka till mina normala veckorutiner.

Förra årets nyårslöfte var att förändra mitt liv, och i många avseenden klarade jag det. I år har jag lovat mig själv att finna en balans inom mig själv. Och då menar jag inte viktmässigt. Jag menar i allt jag gör.

Oh, jag är medveten om att några av mina vänner har börjat tycka att jag låter lite “new age-ig”. Men det är inte det det handlar om. Det handlar om att vara lycklig och att må bra!

Under julledigheten började jag läsa en bok som har gett mig en insikt i en annan dimension av att må bra och känna sig hälsosam. Med fokus på vad vi äter.

Mat har alltid varit fokuserat på att ge kroppen energi, nödvändig sådan och ren njutning. Förra året började jag tänka på min mat, med fokus på kvalitet. Oprocessad mat ska det vara. Gör den själv och ha koll på ingredienserna – du kommer att märka vilken fantastisk känsla det ger dig!

Strax innan jul fick jag en bok som handlar om mat och hur maten påverkar våra kroppar. Balansen i våra kroppar och vår hälsa. “Kinesisk kostlära” heter boken, skriven av Peter Torssell.

Jag måste medge att det handlar om ett för mig helt annorlunda sätt att tänka. En del av det är svårt att förstå, men det peppar mig ännu mer och jag har för avsikt att lära mig mer!

Så håll ögonen öppna. Lite då och då kommer jag att hålla er underrättade om vad jag själv kommer till insikt om.

Back to life! Det är dags att hitta balansen nu!

Intressant om kinesisk kostlära.

Postad: 7 januari, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Böcker, Hälsa, Kost, Nyår | Etiketter: , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Tillbaka till livet & dags att hitta balansen!

 1. Bertil skrev den

  …”jag”… blir mera och mera “lik”…
  det jag “säger” och det jag “äter”…….

 2. tony skrev den

  Intressant inlägg om maten, tycker själv att maten smakar bättre som är ekologiskt skördad. Däremot så önskar man att det fanns fler ekobutiker at välja på, men som tur är så har vi en ekobutik i stockholm där man köper sina godsaker. Det sägs att ekologiskt är dyrt, själv så märker jag ingen större skillnad på kostnaden, vilket kanske beror på att man inte köper sig onyttiga produkter som chips,snabbmat m m..
  Allt handlar ju om vad man lägger pengarna på 🙂
  Sedan är det ju så att det är betydligt billigare om man tillagar sin ekologiskt mat själv, samt att man bakar eget sitt matbröd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier