Tony Irving & Alexander

Vad göra?

7 november, 2013 | Kommentera (4)

En av mina absoluta favoritblommor är orkideér. Gillar alla sorter, men jag är lite svag för lila med stora blommor. Men… Vad fasiken gör man när de är slutblommade? Vad gör ni? Jag har läst att man skall klippa av stänglarna vid det tredje “ögat” på stjälken och sedan sköta dem som vanligt så börjar de blomma igen. Om ett sekel… Och orkideér är inte så jäkla kul när de bara står med sina gröna blad och ser lite lagom hängiga ut. Jag har försökt stå ut med att ha dem stående i ett undanskymt fönster där jag inte ser dem så mycket, men jag erkänner att de ofta åker i komposten vid vårstädningen. Det borde finnas ett vilo/hälsohem för orkideér dit man kunde lämna dem när de inte blommar, så hämtar man dem när de börjar knoppa igen.

Kanske en bra affärsidé för någon?

Till dess att det öppnar ett sådant kurhem för orkideér fortsätter jag att gömma dem bakom en gardin och sätter mig i gungstolen och väntar. IMG_1434

Postad: 7 november, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Livet, Tankar, Tips, Vardag | Etiketter: , , | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

Vad göra?

 1. Ireneadler skrev den

  Välj en orkidésort som ser lite mer intressant ut när den inte blommar (Cattleya) eller en med vackert bladverk (paphiopedilum). Den vanliga brudorkidén (phalaenopsis) som syns på bilden ser inte så intressant ut när den inte blommar (och enligt mig inte särskilt intressant när den blommar heller…). Prova orkidéhuset i Stockholm, de har ett stort utbud, och där kan du få tips också.

  • Tony Irving skrev den

   Stort tack för tipset! Alexander älskar Orkidéhuset och tjatar på mig att vi skall gå förbi när vi är i stan. Så nu planerar jag in det! Mycket bra tips!
   Kram/Tony

 2. Mia skrev den

  Jag älskar orkideér och jag har fått mina att blomma om genom att ställa dem i österfönster, vattna igenom dem 1ggn i veckan under kranen, låta dem rinna av innan jag sätter tillbaka dem i ytterkrukan.
  Är man bortrest så klarar de sig också utan vatten i flera veckor. Är inte proffs men detta funkar.

  • Tony Irving skrev den

   Samma här! Både jag och Tony älskar orkideér! Jag är nog mer galen i dem än Tony och när vi bråkar är det om färgen på orkideén vi skall köpa.Han är tokig i lila och jag håller mig till de gula eller helst vita. Jag skall följa ditt råd nu och se om de klarar sig bättre. Stort tack för tipset! 🙂
   /Alexander

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier