Tony Irving & Alexander

Hett restaurangtips från oss!

21 november, 2013 | Kommentera (0)

Det är otroligt hur en stad och dess affärer och restauranger ständigt är i förändring. Både jag och Alexander lämnade Stockholm för ett antal år sedan, men våra arbeten kräver fortfarande en nästan daglig närvaro i staden så vi tillbringar en hel del tid där. För en tid sedan gick vi på en långpromenad längsmed Gamla Stan på väg till en middag hos vänner och då vi hade gott om tid tänkte vi att vi skulle stanna till på vägen någonstans och ta ett glas vin eller äta något litet så vi slapp komma vrålhungriga till våra vänner. Av en vän blev vi rekommenderade att titta in på en liten vinbar som heter “Corvina Enoteca” på Kornhamnstorg 47 i Gamla Stan. Stället har blivit en liten snackis på kort tid pga deras stora utbud av goda och i många fall ekologiska viner.

Att komma in på “Corvina Enoteca” var som att komma in på en gammal, väl inarbetad italiensk krog med små väggfasta bord och en lång bardisk. Man kan inte tro att stället bara funnits i fem månader. Vi fick ett trevligt bord vid fönstret där man nästan satt på fönsterbrädan bestående av en bänk. Sommelieren Nannette Fickenday rekommenderade en lätt charkuteritallrik och ett glas Riesling. Allt förberedes bakom bardisken och man kunde välja från en stor vacker kyl de charkuterier man ville prova.

Då vi skulle äta middag om två timmar passade detta toppen! Lite goda ostar och några skivor vildsvinssalami var allt vi behövde för blodsockret.

Så är ni i Gamla Stan och söker ett litet mysigt ställe som serverar bra ekologiska viner (Prova ett litet glas av det rumänska dessertvinet Lacrima lui ovidiu 12 till en tiramisu gjord på riktigt italienskt sätt!), har hög mysfaktor och förmodligen en av Sveriges charmigaste sommelierer så gå in på Corvina! Väl värt ett besök om man har lite längtan efter Italien, eller bara vill ha en stunds njutning.IMG_1461

Postad: 21 november, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Kost, Livet, Miljö, Tips, Vänner | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier