Tony Irving & Alexander

Hemma efter en lång myshelg.

28 januari, 2014 | Kommentera (2)

I helgen var jag och Tony tillbaka i Berlin igen för en lång myshelg. Kändes som om vi inte blev klara med Berlin när vi var där senast, så nu tog vi en sväng tillbaka för att göra en del av det vi missade och självklart besöka favoritcafeét “Cafe Kalwil” som är en drömsk tillbaka blick på tider som flytt. Stora kristallkronor i taket, fluffiga soffor och glänsande silverljusstakar. Cafeét serverar fantastisk frukost till kl 15.00 och vi föredrar den frukosten framför hotellets. För €19- får vi en superfrukost serverad till bordet med olika sorters bröd, marmelader,ett stort våningsfat med pålägg och fantastisk nypressad apelsinjuice. Och ett glas champagne, kan det bli bättre en söndagsmorgon?

Vi besökte Berlin Zoo under söndagseftermiddagen där vi såg elefanterna bada, enorma orangutanger och lite trötta krokodiler. Det var en heldag ute i ett vintrigt Berlin som avslutades på en vietnamesisk restaurang där vi njöt av varm soppa.

Måndag var det dags att resa hem och det blev en spännande avslutning på helgen. Hotellet rådde oss att åka till flygplatsen redan 13.30, även fast flyget gick klockan 17.00 och taxiresan tar endast 20 minuter. Enligt hotellet skulle resan ta minst en timme pga snöovädret, men vi var framme på 20 minuter så vi var verkligen i tid till flyget kan man säga. I taxin kom jag(Alexander)Drakfisk på att jag glömt en shoppingpåse med handkräm á €30- på hotellet, men det var bara att överleva. Väl på flygplatsen släppte taxichauffören av oss vid fel terminal så det blev till att trava runt halva flygplatsen i jakt på rätt checkin disk. Boardingtiden var 16.35 och när vi satt vid gaten och klockan närmade sig 16.45 och disken fortfarande var tom och ingen information om förseningar på skärmarna dök upp började vi bli ordentligt oroliga, precis som många andra resenärer. Vi frågade AirBerlins personal, men de visste inget. Lite märkligt tyckte vi så vi försökte på egen hand leta reda på en uppdaterad infoskärm. Vi hittade en 5 minuter innan flyget skulle gå så det blev till att springa. AirBerlin hade bytt gate, men missat att informera passagerarna…Väl ombord var vi lite andfådda kan man säga.

Efter att ha landat 30 minuter för sent stod vi äntligen vid bagagebandet och väntade på våra väskor. Som inte kom…Ett 20-tal andra passagerare från samma flight fick uppleva samma sak. Så det blev till att resa hem utan resväskor. En riktigt spännande eftermiddag/kväll med andra ord.

/Alexander & Tony

Berlin AquariumOmbordstigning

Postad: 28 januari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Irritation, Livet, Resa, Vardag | Etiketter: , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Hemma efter en lång myshelg.

 1. Anonym skrev den

  Ooops what an exiting afternoon.

  • Tony Irving skrev den

   Ja, det kan man säga. Vi sitter här fortfarande utan bagage tisdag natt. Men hoppas att det kommer imorgon onsdag.
   //Tony

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier