Tony Irving & Alexander

Att finna en identitet

29 januari, 2014 | Kommentera (0)

Precis som det existerar subkulturer inom politik, musik och religion osv, finns det subkulturer i gayvärlden. Dessa subkulturer är okända för många, och när man berättar att man är gay så är det som gay man tas emot. Inte vilken del av den stora gaykulturen man tillhör. I Wikipedia kan man läsa att en subkultur ur ett sociologiskt perspektiv är en samling individer med bestämda uppfattningar och beteenden som skiljer dem från den större kultur som de är del av.I gayvärlden kan man hitta många olika subkulturer. Är du ung,smal och poppig kan Du definiera dig som en “twink“, är Du en stor hårig skogshuggartyp kan Du kalla Dig “bear“, och en lite yngre i samma liga som den store skogshuggaren kallar sig följdaktligen “cub“. Som ung nyutkommen gay kan det vara ganska knepigt att känna att man tillhör en viss subkultur omedelbart, utan man definierar sig som gay rätt och slätt. Och under “komma ut processen” är det fullt nog med allt som snurrar i huvudet.

Jag och Alexander har båda haft svårt att hitta rätt i dagens gaysamhälle. Vilka är vi, vilka är våra intressen och var känner vi oss hemma idag? Inom gayvärlden pratas det sällan om var hamnar man när man blivit lite äldre, och nattlivet inte är lika lockande längre som det en gång var? Vi vet att många med oss känner/har känt sig lite vilsna innan man funnit den sociala gruppering man trivs bäst med. Vi har kommit fram till att den subkultur eller del av gayvärlden vi känner oss mest hemma i är bland björnarna. Björnar (bears) är en subkultur som definieras av en grupp män som lagt mycket av ytan åt sidan. De trivs håriga och skäggiga, är mycket omhändertagande om resten av gruppen och hela björnkulturen kan beskrivas som “caring“. Inom björnkulturen finns sedan ytterligare definitioner på de de män som dras till den. Här hittar Du bla Polar Bear (en äldre man med grått- eller vitt hår), Pocket Bear (en björn som inte är så lång), Koala Bear (en björn från Australien såklart). Men det är inte bara björnar som trivs i den här subkulturen, här finner Du även SilverFox(en belevad äldre gentleman med gråa stänk i håret) och The Wolf(påstridig och robust).

Strax efter jul blev vi övertalade att gå med i den svenska björnföreningen “Viking Bears” som är aktiva i Stockholm. Föreningen sökte efter lite fler medlemmar som kunde tänka sig att sitta i festkommitén och hjälpa till ordna fester så vi tackade ja. Men nu dök ju frågan upp, hur skulle vi definiera oss i denna subkultur? Svaret kom från björnföreningens ordförande som tyckte att Tony var en “Wolf” och Alexander var en “Cub”. Oj, oj! Vi tror att vi har en rolig tid som väntar i denna björnförening med alla dess trevliga och roliga medlemmar. Hoppas att vi blir väl mottagna av föreningens björnar, silverrävar och isbjörnar.

Björnflagga

Här intill ser Ni den internationella symbolen för björncommunityt.

Kram från oss båda!

 

 

 

Postad: 29 januari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Livet, Tankar, Vänner, Vardag | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier