Tony Irving & Alexander

Äntligen måndag!

3 februari, 2014 | Kommentera (0)

stureplanFörvirrande rubrik, eller hur? Förklaring följer…

När man arbetar inom hotell  är nattschemat statiskt. Man arbetar sju nätter och är ledig sju nätter. Det har sina bra sidor, men det har också sina dåliga. Som på alla jobb med andra ord. Min arbetsvecka börjar på “Lilllördag“, dvs onsdag mitt i veckan. Sedan har jag sju härliga nätter att se fram emot. Jag klagar inte då det är självvalt, men jag skrattar inte heller mellan onsdag och lördag natt ibland. Speciellt inte lönehelgerStureplan i Stockholm. Stureplan i Stockholm är en plats med två ansikten, Dr Jekyll and Mr Hyde. Dagtid är det en plats för snygga kontorskillar och tjejer som arbetar i kvarteren, uppblandat med turister, shoppare och flanörer. Det finns underbara ställen på och runt Stureplan, allt från chicka butiker till den närbelägna vackra Humlegården (som är vackrast när kastanjeträden blommar, enligt mig).

När mörkret och natten faller är det som att dra ned en gardin… Stureplan under nattetid samlar den mest brokiga skara av människor. Borta är de tjusiga damerna och herrarna (om de inte gömmer sig inne på någon av de trevliga restaurangerna och sedan hastar in i en taxi förstås) och stökiga krogköer,korvförsäljare och människor med tvivelaktiga inkomster (läs;droger) tar över Stureplan.

Nu när jag tänker efter så har nog Stureplan tre ansikten om jag räknar efter. Det tredje ansiktet visar sig runt femtiden på morgonen. När sista krogen/nattklubben stängt och kön till taxi är minimerad till en ensam stackars dam eller herre med balanssvårigheter tar “röjjarna” över. Först på plats är fåglarna(mest kråkor och måsfåglar), sedan råttorna och slutligen gatustäd med sina bullrande maskiner. Fåglarna är de mest hårdföra i detta “städlag”. Det skriks och skränas och bråkas över tappade pommes frites eller en halv cheeseburgare någon “glömt” kvar på marken. Det kan bli riktiga krig och “flygjakter” på Stureplan över dessa småbitar, som måsarnas Top Gun! Råttorna däremot håller sig undan till dess att fåglarna är klara. De smyger längsmed väggarna eller tar skydd under en uppvärmd bil till dess att kusten är klar. Men sedan äger råttorna Stureplan! De rensar de sista smulorna och dricker den sista läsken(eller kanske ölen?) ur en tappad burk/flaska. För råttorna är det alltid fest på Stureplan och den tar aldrig slut.Efter att råttorna stuckit på efterfest i Humlegården (råttornas efterfestplats och hangout), kommer äntligen gatusoparna och fixar och donar. Vid 8-tiden på morgonen är Stureplan redo för en ny arbetsdag. Och natt…

Så att jag älskar måndagar har sin naturliga förklaring. Det är lite mer stillsamt och avslaget på Stureplan under nattetid. Jag har en lite lugnare natt framför mig, inga bråk, förstörda planteringar och inga sirener utanför hotellentrén och nu är affärsmännen/kvinnorna och stamgästerna tillbaka på hotellet för veckans jobb och möten. I natt skall jag njuta av min heliga måndagsnatt.

Kram/Alexander

 

 

 

 

Postad: 3 februari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Okategoriserade | Kommentera (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier